Piyasalarda Güne Başlarken Bilmeniz Gerekenler: Yurtiçi Sakin, Yurtdışında Neler İzlenecek?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Çalışma Bakanım süratle Asgari Ücret Tespit Komisyonu ile bir araya gelecekler ve bu çalışmayı da bu hafta sonra varmadan inşallah bitirecekler.

Piyasalarda Güne Başlarken Bilmeniz Gerekenler: Yurtiçi Sakin, Yurtdışında Neler İzlenecek?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Çalışma Bakanım süratle Asgari Ücret Tespit Komisyonu ile bir araya gelecekler ve bu çalışmayı da bu hafta sonra varmadan inşallah bitirecekler. Ardından da NATO görüşmelerinden döner dönmez bunu milletimizle, tüm işçilerimizle ve emeklilerimizle inşallah paylaşma fırsatını bulacağız" dedi.

Türk Lirası mevduatları cazip kılmak, birikimlerin Türk Lirası mevduat ve katılım hesaplarında tutulmasını sağlamak amacı ile stopaj indirimlerinde süre 6 ay daha uzatıldı.Rus doğal gaz devi Gazprom, 21-28 Haziran tarihleri arası için planlanmış bakım çalışmalarının tamamlandığı TürkAkım boru hattı üzerinden gaz sevkiyatının yeniden başladığını duyurdu. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Dış Politika Danışmanı Yuri Ushakov, Putin’in kasım ayında Endonezya’da düzenlenecek G20 Zirvesi’ne katılmayı planladığını açıkladı.Kanada, Rus, Belaruslu ve Ukraynalı toplam 82 kişi ve kuruma yönelik yaptırım kararı aldı.Almanya Başbakanı Olaf Scholz, G7 liderlerinin iklim, enerji ve açlıkla mücadelede işbirliğini arttıracağını açıkladı.ABD Başkanı Joe Biden, Rusya'nın ticarette kayrılan ülke statüsünün kaldırılmasının ardından bu ülkeden ithal edilen bazı ürünler için gümrük tarifesini yüzde 35'e çıkardı.İngiltere'de enflasyon bekleyişleri Haziran ayında Ocak ayından bu yana görülen en düşük seviyeye indi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İspanya'da düzenlenen NATO Zirvesi kapsamında Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinisto, İsveç Başbakanı Magdalena Andersson ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile 4'lü toplantı yapacak.

TBMM Genel Kurulunda, 2022 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu ile Bağlı Cetvellerinde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşülecek (15.00).Yurt içinde beklenen bir veri bulunmuyor.

Avrupa piyasaları Almanya'dan gelecek GfK tüketici güven endeksiyle açılacak. Geleceğe dönük beklentileri yansıtan endeks bir önceki ay -26,0 seviyesinde gelmişti (09.00).

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER