Polis Boğaziçi Üniversitesine Girdi: 159 Öğrenci Gözaltına Alındı

Boğaziçi Üniversitesi'nin rektörlük binasının bulunduğu ve öğrencilerin bir aydır protesto için çeşitli etkinlikler düzenlediği Güney Kampüs'e polis girdi.

Polis Boğaziçi Üniversitesine Girdi: 159 Öğrenci Gözaltına Alındı

Boğaziçi Üniversitesi'nin rektörlük binasının bulunduğu ve öğrencilerin bir aydır protesto için çeşitli etkinlikler düzenlediği Güney Kampüs'e polis girdi. Oturma eylemi yapan öğrencilere müdahale edildi. 

İstanbul Valiliği 'öğrencilerin dağılması sağlanmıştır' açıklaması yaptı. Ardından bir açıklama daha yapan valilik 159 öğrencinin gözaltına alındığını duyurdu. 

s-d4ced3cdf5802cb4c868056bc42e3b5713bda9
Gün içinde üniversitenin özel güvenlik görevlilerinin müdahale ettiği çadırların bulunduğu alana yerel saatle 21.30'da giren polis, "Saat 21.00 itibarıyla sokağa çıkma yasağı başlamıştır" anonsu yaptı.

Polis, oturma eylemi yapan öğrencilere müdahale etti.

Polis, oturma eylemi yapan öğrencilere müdahale etti.Polis, oturma eylemi yapan öğrencilere müdahale etti. Gün içinde üniversitenin özel güvenlik görevlilerinin müdahale ettiği çadırların bulunduğu alana yerel saatle 21.30'da giren polis, "Saat 21.00 itibarıyla sokağa çıkma yasağı başlamıştır" anonsu yaptı.

'Slogan atarsanız hepinizi gözaltına alırız'

'Slogan atarsanız hepinizi gözaltına alırız''Slogan atarsanız hepinizi gözaltına alırız' Güney Meydan'daki öğrencilerden alınan bilgiye göre çevik kuvvet, "slogan atarsanız hepinizi gözaltına alırız" deyince öğrenciler "şşş" sesleriyle kapıya doğru yürüdü.

Rektörlük binasının önünde de, ataması tepkilere sebep olan Melih Bulu'nun rektörlük binasından çıkışı için polis şerit oluşturdu.

s-d9eb5f8bb840c82a1227fe723467f22d40b323

Boğaziçi Üniversitesi'nin bulunduğu Rumeli Hisarı üstü mahallesi sakinleri üniversiteyi terk etmeyen öğrencilere tencere tava çalarak destek verdi.

Boğaziçi Üniversitesi'nin bulunduğu Rumeli Hisarı üstü mahallesi sakinleri üniversiteyi terk etmeyen öğrencilere tencere tava çalarak destek verdi.Boğaziçi Üniversitesi'nin bulunduğu Rumeli Hisarı üstü mahallesi sakinleri üniversiteyi terk etmeyen öğrencilere tencere tava çalarak destek verdi.

İstanbul Valiliği: Öğrencilerin dağılmaları sağlandı

s-f68975a378434c3b276ba1068dea3888e0c02a
Boğaziçi Üniversitesi Güney Meydan'da polisin öğrencilere müdahale etmesiyle ilgili İstanbul Valiliği de bir açıklama yaptı. Açıklamada "Boğaziçi Üniversitesi Rektörlük binasını ablukaya alan ve aralarında öğretim üyeleri ile LGBT Kulüp üyesi öğrencilerin de bulunduğu bir grup göstericiye, üniversite özel güvenlik görevlileri tarafından eylemin sona erdirilmesi ve dağılmaları yönünde uyarılarda bulunulmuştur. Yapılan uyarılara itibar etmeyen göstericiler İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerimizin müdahalesiyle dağılmaları sağlanmıştır." ifadelerine yer verildi.

Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla...

s-f88fffe21d70ec53c1a2d40803a15f1c5926ff
Ardından yapılan açıklamada da "Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüs önünde düzenlenen gösterilerde yapılan tüm uyarılara rağmen eylemi sona erdirmeyen 108, Rektörlüğü ablukaya almak suretiyle bina içinde bulunanların dışarıya çıkmasını engelleyen ve tüm uyarılara rağmen bu eylemlerinden vazgeçmeyen göstericilerden 51 olmak üzere toplam 159 şüpheli Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla İl Emniyet Müdürlüğünce gözaltına alınmıştır" ifadelerine yer verildi.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER