Polis ve Tanıklar Rabia Naz Komisyonuna İfade Verdi: 'Siyah Aracı Hatırlıyorum'

TBMM Rabia Naz ve Şüpheli Çocuk Ölümleri Araştırma Komisyonu, 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan’ın şüpheli ölümüyle ilgili tanıkları dinledi.

Polis ve Tanıklar Rabia Naz Komisyonuna İfade Verdi: 'Siyah Aracı Hatırlıyorum'

TBMM Rabia Naz ve Şüpheli Çocuk Ölümleri Araştırma Komisyonu, 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan’ın şüpheli ölümüyle ilgili tanıkları dinledi. İfadeyi alan polis memuru Mustafa Yazıcı ve görgü tanığı Mürsel Küçükal kan görmediğini söylerken, olay yerine ilk giden polis memurlarından Adem Artaç siyah aracı hatırladığını, “Bu çarpmış olabilir mi?” diye şüphelendiklerini anlattı. 

s-767b40391ef3f4321fb4ed4471c774105a96e5
Hürriyet gazetesinden Umut Erdem'in aktardığı haberine göre, TBMM Rabia Naz ve Şüpheli Çocuk Ölümleri Araştırma Komisyonu 11 yaşındaki Rabia Naz'ın şüpheli bir şekilde hayatını kaybetmesi hakkındaki soruşturması devam ediyor. Komisyon son olarak olay yerine ilk giden polis memurları da dahil tanıkları dinledi.

"Vücuttan boşalan kan nerede?"

s-9ef3ace8ef8f888485aa3236d8ab1553f55a1f
Rabia Naz'ın akrabası Bahri Vatan komisyona verdiği ifadede "böyle bir şeye tevessül edecek bir çocuk değildi. Cıvıl cıvıl, pırıl pırıl aklıselim çocukcağızdı. Ha, oradan atlama şansı var mıydı? Zatıalilerinizin takdirine bırakıyorum. Böyle bir şey imkânsız gibi. Adli tıp raporlarında da öyle, bu darp olayı" dedi. Komşu Çiğdem Cebeci ise Rabia Naz'ın kayıp olan çantasının akşam bulunduğunu söyleyerek şöyle devam etti:"Olayı ‘kaza’ olarak duymuştum. Çok neşeli, cıvıl cıvıl bir çocuktu. ‘Okul çantası kayıp, bulunamamış’ deniyordu. Saat on buçuk civarı, gece çantanın bulunduğu söylendi. Orada bir kargaşa oldu. Çantayı bir erkeğin elinde gördüm ama polis miydi, sivil miydi bilemem. Rabia Naz’ın oradan düşmüş olabileceğine inanmıyorum. Atardamarın kesildiğinden bahsediliyor. Bu vücuttan boşalan kan nerede?"

"Çocuğa araba çarpmış olabileceği yönünde ihbar aldık"

s-6a3a5523e26488f130029b50bafae6d1a83c62
Olay yerine ilk giden polis memurlarından olan Tamer Orhan, 'çocuğa araba çarpma' ihbarı üzerine olay yerine gidip ilk araştırmayı bu yönde yaptıklarını anlattı. Orhan komisyona şu ifadeyi verdi:"Saat beş buçuk sıralarında bir çocuğa araba çarpmış olabileceği yönünde ihbar aldık. Çocuğu ilk bulanlar, sırtüstü orada yatarken gördüklerini söylediler. Olay yerinde trafik kazasına yönelik çalışmayı bitirdikten sonra delil toplamak için hastaneye gittim. Hastaneden çocuğun yüksekten düşmüş olabileceği konusunda bilgi gelince yüksekten düşme ihtimalini araştırmaya başladık."

"Mürsel geldiğinde panik halindeydi"

s-db617cf6b36933427b1b9fc036e61bda546c08
İfadeyi alan polis memuru Mustafa Yazıcı ise verdiği ifadesinde, olayın tanığı olan Mürsel Küçükal'ın panik halinde olduğunu söyledi. Tanık Mürsel'in ifadesinde kan görmediğini söyleyen Yazıcı ifadesinde şöyle devam etti:"Mürsel geldiğinde panik halindeydi. O yüzden zaten, garipsediğim için arkadaşlara söyledim. Grup amirine, hatta ilçe emniyet vekilimize, komiser yardımcıma söyledim. Dedim ki: ‘Bunun hâl ve hareketlerinden ben şüphelendim, siz de dinleyin bunu’ falan. Onlar da dinlediler daha sonra. Su almaya giderken bir kız çocuğunun inleme sesini duyduğunu söyledi. ‘Çocuğu ilk gördüğünde konuşabiliyor muydu? Sana cevap verdi mi?’ diye sordum, ‘Yok, cevap vermedi’ dedi. ‘Peki, hiç kan gördün mü veya başka bir şey gördün mü?’, onları sordum, ‘Yok’ dedi. Bir bayanı çağırmış, orada sara nöbeti geçiriyor, işte yüzünü falan yıkamışlar; sonra ambulans gelmiş, almış götürmüş."

"Siyah araç için 'uzun süredir burada' dedi"

s-042f8aa6ea99e5ab2fc092e08b23b8df6f3580
Olay yerine ilk giden bir diğer polis memuru olan Adem Artaç ise şüpheli siyah aracın uzun süredir orada olduğunun söylendiğini şöyle aktardı:"Olay yerinde üç şahıs vardı. Bunlar Mürsel Küçükal, Önder Dede, bir de Şermin Dede isimli yaşlı bayandı. Siyah aracı hatırlıyorum. O araç üzerinde de ‘Bu çarpmış olabilir mi?’ diye Ruhi Kalkan ile trafikçi arkadaş inceleme yaptılar ama ‘Hiçbir iz yok’ dediler. Sordular ‘Bu ne kadardan beri burada?’ Şermin Dede ‘Bu uzun süreden beri burada’ dedi."

Temmuz ayında TBMM'de Rabia Naz Vatan'ın ölümüne ilişkin araştırma komisyonu kurulması kararlaştırılmıştı

TBMM'de Oy Birliği ile Kabul Edildi: Rabia Naz Vatan'ın Ölümüne İlişkin Araştırma Komisyonu Kurulacak -

Komisyon olay yerinde canlandırma yapılmasını kararlaştırmıştı

Meclis'in Rabia Naz Komisyonu Tekrar Toplandı: 'Olay Yerinde Canlandırma Yapılsın' Teklifi -

Eynesil'in eski Belediye Başkanı Cafer Somuncuoğlu, komisyona "Rabia Naz’ın ‘Mavi Balina’ oyununu oynadığını duydum" demişti

Eynesil'in Eski Belediye Başkanı: 'Rabia Naz’ın Mavi Balina Oynadığını Duydum' -

Ayrıca bakabilirsiniz

Kimi Koruyorsunuz? Rabia Naz'ın Öldüğü Gün Bütün Haber Siteleri Olayı Trafik Kazası Olarak Paylaşmış, Belediye Başkanı Kaza Demiş!
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER