Polisle Müritler Arasında Gerginlik: Kocaeli'de Tarikat Liderinin Mezarı, Dernek Bahçesine Gömülmüş

Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde Gülzar-ı Hacegan İlim, İrfan Derneği adı altında faaliyet gösteren tarikatın liderinin, derneğin bahçesine gömüldüğü ortaya çıktı.

Polisle Müritler Arasında Gerginlik: Kocaeli'de Tarikat Liderinin Mezarı, Dernek Bahçesine Gömülmüş

Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde Gülzar-ı Hacegan İlim, İrfan Derneği adı altında faaliyet gösteren tarikatın liderinin, derneğin bahçesine gömüldüğü ortaya çıktı. Başlatılan soruşturmanın ardından Kocaeli Valiliği naaşın mezarlığa taşınmasına karar verdi. Dernek bahçesine ekiplerle mezarın kaldırılmasını istemeyen dernek üyeleri arasında gerginlik yaşadı.

s-a866e3f935cfb8d23d463181ab00ea6a1cf1f3
Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde Gülzar-ı Hacegan İlim, İrfan Derneği adı altında faaliyet gösteren ve kendini şeyh olarak tanıtan Yusuf (Haşimi) Tellioğlu geçen yıl 6 Kasım’da  hayatını kaybetti. Tellioğlu’nun cenazesi Kartepe’de düzenlenen törenin ardından derneğin önündeki boş alana defnedildi.Resmi olarak Kartepe Fatih Sultan Mezarlığına defnedilmesi gereken cenazenin dernek önüne defnedildiği iddiaları sonrasında başlatılan soruşturmanın ardından Kocaeli Valiliği tarafından cenazenin mezarlığa taşınmasına karar verildi.

Yaşanan gerginlikte 40 kişi gözaltına alındı

s-7c6253ea36d16b1ccb2930fa9b576075879627
Kararın ardından gece saatlerinde dernek bahçesine giden çok sayıda polis ve belediye ekipleri ise mezarın kaldırılmasını istemeyen dernek üyeleri ile gerginlik yaşadı. Yaşanan gerginlikte 40 kişi gözaltına alındı.Dernek üyelerinin araçları ile mezara giden yolun kapatılması sonrasında olay yerine çok sayıda çevik kuvvet polisi sevk edilerek araçların kaldırılması için çalışma başlatıldı.  Tellioğlu'nun naaşı defnedilmek üzere Kartepe Fatih Sultan Mehmet Mezarlığı’na götürüldü.

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Erdoğan Dün Duyurmuştu: Yeme İçme Sektöründe Hangi İşletme, Ne Kadar Destek Alacak? - Bodrum Katında Şaşkına Çeviren Manzara: Eğlence Mekanına Baskın - Belçika Eşcinsellik Karşıtı Mesajlar Paylaşan Türk İmamı Sınırı Dışı Ediyor
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER