Polislerin Gözü Önünde Yaşanmıştı: Batman Otogarındaki Kan Davası Cinayetine Müebbet Kararı

21 yaşındaki Suat Yüksekbağ'ın kan davası gerekçesiyle Batman otogarında polislerin gözü önünde katledilmesine ilişkin davada karar çıktı.

Polislerin Gözü Önünde Yaşanmıştı: Batman Otogarındaki Kan Davası Cinayetine Müebbet Kararı

21 yaşındaki Suat Yüksekbağ'ın kan davası gerekçesiyle Batman otogarında polislerin gözü önünde katledilmesine ilişkin davada karar çıktı. Resul Ketir müebbet hapis cezası alırken, kardeşi Azad 18 yaşın altında olması nedeniyle 24 yıl hapis cezası aldı. Cinayete azmettirmekten yargılanan babaları Nurettin ise beraat etti. Oğlu öldürülen baba Nuri Yüksekbağ "Adalet yerini bulmadı. Azmettirici baba ve ağabeylerine de ceza verilmeliydi" dedi.

s-41d5b969441848c22cd48128ba1c6b45562d26
Olay, 28 Ağustos 2019'da kent merkezindeki şehirlerarası otobüs terminalinde meydana geldi. Askerden terhis olduktan sonra yaşadığı Siirt'in Baykan ilçesinden, Kütahya'da mevsimlik işçi olarak çalışan babasını ziyaret etmek üzere Batman otogarına gelen Suat Yüksekbağ, kan davalıları Resul ile Azad Ketir kardeşlerin bıçaklı- sopalı saldırısına uğradı. Yüksekbağ, herkesin gözü önünde aldığı bıçak darbeleriyle yere yığıldı. Saldırgan kardeşler, ellerindeki bıçak ve sopayla başında bekledikleri yaralıya kimseyi yaklaştırmadı. Kardeşlerin yaralının başından ayrılmasının ardından gelen sağlık görevlilerince ilk müdahalesi yapılan Suat Yüksekbağ, kaldırıldığı Batman Bölge Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Batman'da Otogarda Vahşet: Bıçaklayıp Başında Ölmesini Beklediler -

2 polis görevden uzaklaştırıldı, katil zanlıları tutuklandı

Batman Otogarındaki Cinayetle İlgili Valilikten Açıklama: 'Polisler Görevden Uzaklaştırıldı' - Yüksekbağ'ın, şehirlerarası otobüs terminalinde kan davalıları tarafından öldürülmesi olayına müdahalede ihmalleri bulunduğu değerlendirilen polis memurları görevden uzaklaştırılırken, 2 kardeş ise işlemlerinin ardından sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Mahkeme kararını verdi

s-17891691c73ce405f9207859f6f202fbd1ed56
Suat Yüksekbağ cinayetiyle ilgili tutuklanan Resul kardeşi Azad ile babaları Nurettin Ketir hakkında Batman 1'inci Ağır Ceza Mahkemesinde açılan davada karar çıktı.Mahkeme heyeti katil zanlısı Resul Ketir'e ağırlaştırılmış müebbet, aynı dosyada yargılanan sanığın kardeşi Azad Ketir'e de aynı suçu birlikte işlediklerinden dolayı ağırlaştırılmış müebbet hapis verdi.Ancak mahkeme, suça sürüklenen çocuğun 17 yaşında olması nedeniyle 24 yıl hapis cezası verirken, bu cezada herhangi bir takdiri indirim yapılmadı. Azmettirici olduğu iddia edilen babaları hakkında ise delil yetersizliğinden beraat kararı verildi.

"Adalet yerini bulmadı"

s-8acfae19472a1133e42469ae03f8a179a9f6aa
Baba Nuri Yüsekbağ ise "Bence adalet yerine gelmedi. Adalet bu değil. Oğlumun nasıl öldürüldüğünü herkes gördü. O ailenin tümü ordaydı. Hepsinin yargılanması ve tutuklanması lazım. Bu işi yapan asıl kişi katil zanlılarının babasıdır. Ama mahkeme heyeti babalarını serbest bıraktı. En büyük ağabeyleri de oradaydı ancak hiç yargılanmadı bile. Neden böyle karar verildi anlamış değiliz. Mahkeme heyetinin bu olayı yapan ve yaptıranlar kim varsa ceza vermesini bekliyordum. Maalesef böyle bir karar verilmedi. Kararın böyle olmaması lazım." dedi. Acılı baba olayın geçmişine ilişkin şunları söyledi:"2018 yılında Batman'ın Kozluk ilçesinde bir cinayet oldu. O sırada oğlum da oradaydı. Olayda oğlum 18 yıl hapis cezası aldı. Ancak o olayda benim oğlum suçsuzdur. Suç oğlumun üstüne atıldı. Daha sonra karşı taraf oğlum Suat Yüksekbağ'ı otogarda herkesin gözü önünde vahşice katlettiler, bu olayda sadece iki kişi tutuklandı, asıl azmettirici babaları ve ağabeyleri tutuklanmadı."

Baba Ketir'e ömür boyu hapis isteniyordu

s-55626a709690469a3b9e77ddc2986b0f8503b6
Batman Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Yüksekbağ cinayetiyle ilgili hazırlanan iddianamede iki kardeş hakkında "kasten adam öldürmek" , babaları Nurettin Ketir hakkında da "cinayete azmettirmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet talep edilmişti. Ketir ailesinden Ozan Ketir'in, 4 Ağustos 2018’de Faruk Yüksekbağ tarafından öldürüldüğüne yer verilen iddianamede, baba Nurettin Ketir hakkında cinayeti azmettirme suçlamasıyla soruşturma başlatıldığı belirtildi. Soruşturma sürerken Ketir hakkında takipsizlik kararı verildiği kaydedildi. Polisin, şüphelilerden Resul Ketir'in cep telefonunda yaptığı incelemede ulaşılan bir mesajda 'Evlenmeden önce benim kanımı yerden almam gerekiyor. Mecburum. Ben evlensem de babam beni bırakmaz. Azad yapsın der' yazdığı belirtildi. Bunun üzerine baba Nurettin Ketir hakkında tekrar soruşturma başlatıldığına yer verildi.İddianamede, Ozan Ketir cinayetinin ardından ailelerin kan parasında anlaşma sağlandığı bilgisine de yer verildi. İddianamede, şu ifadelere yer verildi:"Suat’ın babası Nuri Yüksekbağ’ın ifadesine göre, bir miktar para ödedi, ancak kalan kısmı için zaman istedi. 28 Ağustos 2019’da Nurettin Ketir ve oğulları Resul ve Azad Ketir, Ankara’ya gitmek için Batman Otogarı’na geldi. Suat Yüksekbağ da Kütahya’daki babasının yanına gitmek üzere otogardan otobüse binmişti. Resul ve Azad, Suat’ı görünce bıçakla saldırdı. Otobüsten kaçan Yüksekbağ otogara girdi. Peşlerinden giden Azad, Suat’ı bıçaklarken ağabeyi Resul de araya girenleri 'İntikam alıyoruz' diyerek engelledi. Kardeşini 'Kalbine vur' talimatıyla yönlendirdi. Azad daha sonra 'İntikamımı aldım' diye bağırdı."

Öldürülen gencin babası istenilen kan parasını tamamlamak için çalıştığını söylemişti:

Batman Otobüs Terminali'nde Oğlu Öldürülen Baba Konuştu: "50 Bin Lira 'Kan Parası' Ödemiştik"
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER