Popocatepetl Yanardağı kül püskürttü, sarı alarm verildi

Meksika’nın başkenti Mexico City'deki iki uluslararası havalimanından yapılan uçuşların Popocatepetl Yanardağı’ndan yayılan duman ve kül sebebiyle 3 gündür iptal edildiği, Puebla ve Tlaxcala eyaletlerinde de eğitime ara verildiği açıklandı. Meksika Ulusal Afet Önleme Merkez.

Popocatepetl Yanardağı kül püskürttü, sarı alarm verildi

Meksika’nın başkenti Mexico City'deki iki uluslararası havalimanından yapılan uçuşların Popocatepetl Yanardağı’ndan yayılan duman ve kül sebebiyle 3 gündür iptal edildiği, Puebla ve Tlaxcala eyaletlerinde de eğitime ara verildiği açıklandı.

Meksika Ulusal Afet Önleme Merkezi açıklamasında, yanardağda gözlenen değişimler dolayısıyla "3. Aşama Sarı Yanardağ Alarmı" ilan edildiğini duyurdu.

Açıklamaya göre, Puebla ve Morelos eyaletlerinin sınırındaki yanardağda 21 Mayıs'tan bu yana çoğu küçük çapta toplam 573 patlama kaydedildi.

''İNSAN SAĞLIĞINA ZARARLI''

Halkın patlamalara ve kül yağmurlarına karşı uyarıldığı açıklamada, yanardağdan yayılan dumanın insan sağlığına zarar verebileceği açıklandı.

Yanardağlar için sarı alarm, orta çaplı patlamalar, çevre bölgelere kül yağmurları ve magma akıntılarının sinyalini verirken bu kapsamda, mecbur olmadıkça dışarı çıkmama ve maske kullanarak dumanı doğrudan solumaktan kaçınma uyarıları yapılıyor.

Türkiye'yi etkileyecek mi? Meteoroloji'den Etna Yanardağı açıklaması

 

Cotopaxi Yanardağı kül bulutu çıkarıyor

 

Ruiz Yanardağı'nda patlama riski!

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER