Prof. Dr. Bayram Altan'dan dikkat çeken çağrı: İsrailli yöneticiler uluslararası mahkemelerde yargılansınlar

İsrail'in 10 Mayıs'tan bu yana devam eden saldırılarında aralarında çocukların da bulunduğu 139 kişi hayatını kaybetti, bine yakın kişi yaralandı.

Prof. Dr. Bayram Altan'dan dikkat çeken çağrı: İsrailli yöneticiler uluslararası mahkemelerde yargılansınlar

İsrail'in 10 Mayıs'tan bu yana devam eden saldırılarında aralarında çocukların da bulunduğu 139 kişi hayatını kaybetti, bine yakın kişi yaralandı. Karabağ Savaş Suçlarını Araştırma Komisyonu Başkan Vekili ve Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Bayram Altan, İsrail'in Filistinlilere yönelik son dönemde giderek artan şiddetine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"BUGÜNE KADAR BİNLERCE MÜSLÜMANI ÖLDÜREN İSRAİL ATEŞLE OYNUYOR"

İsrail askerlerinin mübarek Ramazan günlerinde ve bayramda Müslümanlara saldırdığını; Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa'ya saygısızlık yapıldığını ifade eden Prof. Dr. Altan yaşananları şöyle değerlendirdi: "İsrail Başbakanı, Savunma Bakanı ve Genel Kurmay Başkanının ortak talimatlarıyla İsrail askerleri Filistin'de "soykırım" uyguluyor. Bu en büyük savaş suçudur. Bazı Arap liderlerin dostluk teraneleriyle kol kola girip dans ettiği ve bugüne kadar binlerce Müslümanı öldüren ve milyonlarcasını da yerinden yurdundan uzaklaştırıp cebren Filistin topraklarını işgal eden İsrail ateşle oynuyor."

"ULUSLARARASI MAHKEMELERDE YARGILANMALARINI İSTİYORUM"

Orta Doğu'da bir insanlık dramı yaşandığının altını çizen Prof. Dr. Altan, dünya liderlerine seslenerek bu zulmün bitmesi için neden bir şey yapmadıklarını sordu. "Kalbinde zerre kadar vicdanı olan insanların dahi kanını donduran bu katliamları izleyen dünya liderlerinin ve özellikle 5 süper güç konumundaki ülke Başkanlarının bu görüntüleri izlediklerinde; jest ve mimikleri ve o andaki halet-i ruhiyeleri ile dünyaya verecekleri mesaj, hem kendi kişiliklerinin seviyesinin, hem de lideri oldukları toplulukların insanlık değerlerine olan saygısının bir tezahürü olacaktır" diyen Prof. Dr. Altan, sözlerine şöyle devam etti;

"10 Mayıs'tan bu yana Filistinli kardeşlerimize karşı saldırı ve katliamlarını acımasızca şiddetlendirerek savaş suçu işleyen İsrail Başbakanı Binyamin Netenyahu, İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, İsrail Genel Kurmay Başkanı Aviv Kochavi ve bu suça iştirak eden diğer askeri yetkililerin, Uluslararası Mahkemelerde yargılanmalarını istiyorum."

Prof. Dr. Bayram Altan'dan dikkat çeken çağrı: İsrailli yöneticiler uluslararası mahkemelerde yargılansınlar
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER