Prof. Dr. Naci Görür’den Kanal İstanbul ve Deprem İsyanı: 'Ülkenin Geleceğine Kendi Fikriyle Karar Veremez'

Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin uyarılarda bulunan Prof.

Prof. Dr. Naci Görür’den Kanal İstanbul ve Deprem İsyanı: 'Ülkenin Geleceğine Kendi Fikriyle Karar Veremez'

Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin uyarılarda bulunan Prof. Dr. Naci Görür, söz konusu projenin geçtiği alanların depremi tetikleyebileceği uyarısında bulundu. Görür, "Bir bilim insanı olarak isyan ediyorum. Neden İstanbul'u depreme hazırlayıp insanların can güvenliğine yatırım yapmıyorsunuz?" diye konuştu.

s-904016a19a3f39dd501a2cbf0b7fb0841d8fae
İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesi Jeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, başta bilim insanları olmak üzere pek çok kesimin karşı çıktığı Kanal İstanbul Projesi'nin geçtiği alanların depremi tetikleyebileceğini söyledi. Görür, "Bir bilim insanı olarak isyan ediyorum" ifadeleriyle, "Neden İstanbul'u depreme hazırlayıp insanların can güvenliğine yatırım yapmıyorsunuz?" diye sordu.

Fox TV'de "İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat programına konuk olan Prof. Dr. Görür, tartışmalı Kanal İstanbul projesini değerlendirdi.

Fox TV'de "İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat programına konuk olan Prof. Dr. Görür, tartışmalı Kanal İstanbul projesini değerlendirdi.Fox TV'de "İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat programına konuk olan Prof. Dr. Görür, tartışmalı Kanal İstanbul projesini değerlendirdi. "Kimse bu ülkenin geleceğine kendi fikri ve ekibiyle karar veremez" ifadelerini kullanan Görür, "Bu kadar riskli bir projeyi yapmak yerine... İstanbul deprem bekliyor yüzbinlerce insanın can güvenliği yok. Neden İstanbul'u depreme hazırlayıp insanların can güvenliğine yatırım yapmıyorsunuz?" diye sordu.Görür, şunları söyledi:“Bu ülkenin geleceğine kendi fikriyle kendi ekibiyle karar veremez. Benim çoluk çocuğum torunlarım burada yaşayacak. İstanbul deprem bekliyor. Yüz binlerce insanın can güvenliği yok. Haykırmaktan sesim kesildi. Sadece ben değil, bütün bilim insanlarının! Neden İstanbul’u depreme hazırlayıp da bu insanların can güvenliğini noktasında yatırım yapmıyorsunuz? Neden bu ülkenin en zorlu ekonomik şartlarında böyle riskli, getirisi de az olan bu projeye yöneliyorsunuz? İsyan ediyorum bir bilim insanı olarak.“ Dünya Üzerindeki Kovid-19 Virüslerinin Toplam Ağırlığı Hesaplandı - Müsilajın Sebebi Bu mu? 14 Mart'ta Bir Geminin Denize Atık Bıraktığı Görüntüler Yeniden Gündemde - Sürekli Yarını Düşündükleri İçin Bugünü Kaçıran İnsanların İçinde Bulundukları 16 Durum
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER