Protokol, Dua Sırasında Saldıran Arıların Kovanına Çiçek Bıraktı: 'Ne Olursa Olsun Bizler Arılarımıza Minnettarız'

Van'ın Bahçesaray ilçesinde, aralarında ilçe kaymakamının da bulunduğu protokol üyeleri verimli geçen sezonun ardından şükür duası yaparken arıların saldırısına uğramıştı.Bugün tekrar kovanların yanına gelen protokol, saldıran arıların kovanına bir buket çiçek bırak.

Protokol, Dua Sırasında Saldıran Arıların Kovanına Çiçek Bıraktı: 'Ne Olursa Olsun Bizler Arılarımıza Minnettarız'

Van'ın Bahçesaray ilçesinde, aralarında ilçe kaymakamının da bulunduğu protokol üyeleri verimli geçen sezonun ardından şükür duası yaparken arıların saldırısına uğramıştı.

Bugün tekrar kovanların yanına gelen protokol, saldıran arıların kovanına bir buket çiçek bıraktı ve verimli sezon için teşekkür etti. 

'İnanılmaz bir bal sezonu geçirdik'

s-bc305b5be1f4172ff204ba0607b3da4136d49b
DHA'nın aktardığı bilgiye göre, Van Arıcılar Birliği Başkanı Halil Tandoğan, önceki iki gün önce 'şükür duası' esnasında arılar tarafından saldırıya uğradıkları alana gitti ve bir buket çiçek bıraktı.Tandoğan, saldıran arıların kovanına çiçeğini bırakırken, şunları söyledi:
''Küresel ısınmanın son yıllarda kendini iyi hissettirdiğinde bal yok gibiydi. Özellikle geçen sene kuraklıkla beraber arı ölümleri de yüzde 70 ile 80 seviyelerde oldu ve arı kaybı yaşandı. Sezonun başında Mayıs ayında arıya baktığımız kadarıyla bir gelişme olmadığı, sezonun kurak geçebileceğini gösteriyordu. Aynı yerde yaklaşık 5 ay önce bir grup arıcı ve imam eşliğinde sezonun bal hasadının verimli geçmesi için dua etmiştik ve bu yıl iyi bir sezon geçirdik''

'Bal arıları hassas bir dönemde'

s-d13ba56274429527786d094f63b466d8f014d7
Tandoğan, arıların hassas bir dönemde olduğunu söyleyerek sözlerini şöyle sürdürdü:
''Duadan sonra inanılmaz bir bal sezonu geçirdik diyebilirim. Uzun zamandır böyle bir sezon görülmedi. Hasat zamanı da böyle bir dönemdir. Bu dönemlerde arılar inanılmaz bir refleks içine girerler. Bu da koruma güdüsünden kaynaklanıyor ve arılar bu dönemde kimseyi kovana yaklaştırmamaya çalışır. 2 gün önce de bundan dolayı saldırı olayını yaşadık. Ama ne olursa olsun bizler arılarımıza minnettarız''

İlçe kaymakamının da bulunduğu grup, müftünün şükür duası esnasında arıların saldırısına uğramıştı.

Verimli Bal Sezonu Sonrasında 'Şükür Duası'na Çıktılar: Arıların Saldırısından Zor Kurtuldular
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER