PTT'ye Patates-Soğan Dağıtma Görevi: 'Bu Yapılan Açıkça Zulümdür'

PTT'nipatates ve soğan dağıtmakla görevlendirildiği ortaya çıktı. CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen "PTT çalışanlarının hali hazırdaki yükleri yetmezmiş gibi bir de sırtlarına patates soğan çuvalları konuluyor.

PTT'ye Patates-Soğan Dağıtma Görevi: 'Bu Yapılan Açıkça Zulümdür'

PTT'nipatates ve soğan dağıtmakla görevlendirildiği ortaya çıktı. CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen "PTT çalışanlarının hali hazırdaki yükleri yetmezmiş gibi bir de sırtlarına patates soğan çuvalları konuluyor. Bu yapılan açıkça zulümdür" diyerek bu duruma tepki gösterdi.

s-3532a2056bbc3fd90b196b059d9e25a44374f6
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla çiftçinin elinde kalan patates ve soğanların ihtiyaç sahiplerine dağıtımına başlandı. CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, patates ve soğan dağıtımı için bazı yerlerde PTT çalışanlarının görevlendirildiğini söyledi.Patates ve soğanların dağıtılması için PTT şubelerinin ve orada çalışanların kullanılmaya başladığını belirten Alpay Antmen, “Pandeminin yükünü çeken kesimlerin başında olan PTT çalışanlarının hali hazırdaki yükleri yetmezmiş gibi bir de sırtlarına patates soğan çuvalları konuluyor. Bu yapılan açıkça zulümdür. PTT çalışanları sırtlarına 10’ar kiloluk çuvallar almaya ve taşımaya zorlanıyor" dedi. İlgili görüntüleri sosyal medhe hesabından paylaşan Antmen "Kölelik Türkiye'ye geri geldi! PTT çalışanlarına 10'ar kiloluk patates ve soğan çuvalları yüklenip dağıtmaları baskısı yapılıyor. PTT çalışanları Covid'den ölmezse çuvalların altında kalarak can versin diyorlar. Halkı dilenciye, PTT çalışanlarını da resmen köleye çevirdiler!" dedi.

Soru önergesi verdi

s-b5ac2b203eb2344295d3363beff13d8fa04e6a
Konuyla ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun yanıtlaması istemiyle önerge de veren Antmen, şu soruları yöneltti:PTT çalışanlarının sırtlarında patates soğan çuvalıyla kat kat çıkmak zorunda kalması kölelik değil midir? AKP ile birlikte yasaklanan kölelik geri mi gelmiştir? Bu yaşananlar vicdanınızı sızlatmıyor mu? PTT emekçilerinin sırtlarına patates soğan çuvalı yükleyeceğinize; halkı patates soğana muhtaç hale getirmeseydiniz daha iyi olmaz mıydı?

Ayrıca bakınız

İnsani Yardım 'Şova' Döndü: Hilvan Kaymakamı'nın Patates Çuvalı Pozu Sosyal Medyanın Gündeminde
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER