Putin açıkladı! Ücretli izinleri sona eren Ruslar işbaşı yapıyor

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, alan yetkilileriyle video konferans yoluyla yaptığı toplantı öncesinde koronavirüs salgınıyla mücadeleye ilişkin açıklamalarda bulundu.

Putin açıkladı! Ücretli izinleri sona eren Ruslar işbaşı yapıyor

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, alan yetkilileriyle video konferans yoluyla yaptığı toplantı öncesinde koronavirüs salgınıyla mücadeleye ilişkin açıklamalarda bulundu. Salgına yönelik tedbirlerin hemen sona erdirilemeyeceğini söyleyen Putin, çalışanlara yönelik yönetimle ilgili iznin bittiğini, 12 Mayıs itibariyle işbaşı yapılacağını belirtti.

ÇALIŞANLAR İŞBAŞI YAPIYOR

Rusya'da 28 Mart'tan bu yanlamasına sürekli çalışanlara yönelik idari iznin 12 Mayıs'tan itibaren son bulacağını gösteren Putin, "Bugün, çalışanlara yönelik idari müsade süresi için son gün." dedi. Salgınla mücadelenin devam ettiğine dikkat çeken Putin, uzun süren tatil döneminin salgının yayılmasını durdurduğunu ifade etti. Putin, bu sayede sıhhat sisteminin hazırlık seviyesini artırdıklarını kaydetti. Putin, tedbirlerin yumuşatılması konusunda zamana gereksinim olduğuna dikkat çekici ederek, buna karşılık alan valilerinin tedbirlerin yumuşatılması veya sertleşmesi konusunda salgının durumuna kadar karar almaya devam edebileceğini söyledi.

HER ÇOCUK İÇİN EKONOMİK YARDIM

Rusya Devlet Başkanı, koronavirüs önlemleri kapsamında ülkede 3-15 yaşları arasındaki her çocuğa devlet kadar tek seferlik 10 bin ruble (960 TL) ödeme yapılacağını, açıklama etti. Nisan ayı her tarafında ücretli resmi tatil bildiri edilen Rusya'da, daha sonra bu zaman 11 Mayıs'a kadar uzatılmıştı.

Putin açıkladı! Ücretli izinleri sona eren Ruslar işbaşı yapıyor

Kaynak: DHA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER