Putin'den uyarı çeken koronavirüs önlemi: Başbakan ile benzer uçakta bulunmayacak

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rossiya 1 televizyonuna verdiği röportajda kendisinin ve başbakanın asla aynı uçakta bulunmaması, hem bambaşka uçaklar kullanarak ikisinin benzer anda görev yerinden uzaklaşmaması için kural getirdiğini ifade etti.

Putin'den uyarı çeken koronavirüs önlemi: Başbakan ile benzer uçakta bulunmayacak

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rossiya 1 televizyonuna verdiği röportajda kendisinin ve başbakanın asla aynı uçakta bulunmaması, hem bambaşka uçaklar kullanarak ikisinin benzer anda görev yerinden uzaklaşmaması için kural getirdiğini ifade etti. Putin, bu kuralı koymasını, "Çünkü üzerimizde ülkede olup bitenlerle ilgili özel sorumluluk var" sözleriyle açıkladı.

TECRİT DÜZENİNİ "SINAV" OLARAK GÖRÜYOR

Rusya Başbakanı Mihail Mişustin'in koronavirüse yakalandığı zamanı andıran Putin, o vakit kendisinin 'çok titiz yol almak ve çalışma programını da bu duruma uygun olarak planlamak zorunda kaldığını' belirtti. Putin ayrıca insanlarla sohbet etmeyi sevdiğini, böylece tecrit düzeninin kendisi için bir imtihan olduğunu vurgulayarak "İnsanlarla doğrudan temasta olmak beni doğru memnuniyet ediyor. Ama koşulların çalışmalarımda, egzersiz programında değiştirme gerektirdiğini çok iyi anlıyordum." dedi.

HASTANE ZİYARETİNE HERKES KARŞI GELMİŞ

Putin, Kommunarka'daki hastaneyi, oradaki düzeni kendi gözleriyle bakmak istediği için ziyaret ettiğini belirterek, "Raporlardan öğrenmek öbür, oraya gidip yerinde görmek bambaşka. Fiilen prensip gereği ne olursa olsun her zaman benzer şekilde hareket ettim" diyerek, 'kırmızı bölgeyi' ziyaret etmesine 'herkesin karşısında geldiğini' fakat hastaneyi ziyaret etmeden önce uzmanlara danışıp kendini enfeksiyondan en iyi şekilde nasıl koruyacağını öğrendiğini sözlerine ekledi.

3-4 GÜNDE BİR KORONAVİRÜS TESTİ YAPTIRIYOR

Bulaşma riskini 'aklında bulundurduğunu' söyleyen Putin, "Oysa o zaman Başbakan Mişustin hemen şimdi hasta olmamıştı, bu nedenle üst kademede davranış özgürlüğüm vardı" ifadelerini kullandı. Putin, kendisine ne sıklıkla koronavirüs testi yapıldığına ilişkin soruya "Uyumlu olarak, üç-dört günde bir" yanıtı vererek, sonuçlarının tümünün negatif çıktığını söyledi.

Putin'den dikkat çeken koronavirüs önlemi: Başbakan ile aynı uçakta bulunmayacak
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER