Putin 'Önceliğimiz Vatandaşların Sağlığı' Dedi: Rusya'da Bir Hafta 'Ücretli Tatil' İlanı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Moskova'da yaptığı ulusa sesleniş konuşmasında, koronavirüs salgınını işaret ederek, 'Önceliğimiz vatandaşlarımızın sağlığı' açıklamasında bulundu ve gelecek haftayı 'ücretli tatil' ilan etti. Dün koronavirüsle mücadele konusunda i.

Putin 'Önceliğimiz Vatandaşların Sağlığı' Dedi: Rusya'da Bir Hafta 'Ücretli Tatil' İlanı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Moskova'da yaptığı ulusa sesleniş konuşmasında, koronavirüs salgınını işaret ederek, 'Önceliğimiz vatandaşlarımızın sağlığı' açıklamasında bulundu ve gelecek haftayı 'ücretli tatil' ilan etti.

Dün koronavirüsle mücadele konusunda iki toplantı yapan Putin, Moskova'da ulusa seslendi.

s-7864f40ba7ed5ca392b3547cbf37d97917bd35
Sputnik'in aktardığı bilgiye göre, Rusya'nın koronavirüsle mücadele edecek güçte olduğunu belirten Putin, temel önceliklerinin vatandaşların sağlığı olduğunu ifade etti.Putin, "Dünyada koronavirüs salgını sert bir şekilde ilerliyor, tüm dünya ekonomisine darbe vuruyor ve halihazırda küresel ekonomide düşüş yaşanacağı öngörülüyor. Dünyanın birçok ülkesinde salgına yakalananların sayısı artmaya devam ediyor. Mevcut durumda, her şeyden önce vatandaşlarımızın sosyal güvenliğini, gelirlerinin korunmasını ve çalışmaya devam etmelerini sağlamak, milyonlarca kişinin çalıştığı KOBİ'lere destek vermek için ek adımlar atmamız gerekiyor" dedi.

28 Mart - 5 Nisan tarihleri 'ücretli tatil' ilan edildi.

s-6f6441525425cadddffe0992d0f0c9d538b3fd
Gelecek haftayı 'ücretli tatil' ilan eden Putin, 22 Nisan'da yapılması planlanan anayasa değişikliği halk oylamasının da ileri bir tarihe ertelendiğini vurguladı.Putin, söz konusu 'ücretli tatilin' koronavirüs salgınının yayılmasını önlemeye katkı sunacağının altını çizen Putin, halk oylamasının yeni tarihinin daha sonra doktorlarına tavsiyelerine göre belirleneceğini kaydetti.Putin, "Halk oylamasının daha ileri bir tarihe ertelenmesi gerektiğini düşünüyorum. Bölgelerdeki ve ülke genelindeki durumun nasıl geliştiğini değerlendireceğiz ve yalnızca profesyonel görüşü, doktorların, uzmanların tavsiyelerini esas alarak halk oylamasının yeni günüyle ilgili karar alacağız" dedi.Putin, 28 Mart-5 Nisan tarihleri arasındaki 'ücretli tatil' döneminde sağlık kuruluşlarının, eczanelerin, marketlerin, finans kuruluşlarının ve taşımacılık sektörünün yanı sıra tüm hükümet kurumlarının çalışmaya devam edeceğine dikkat çekti.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER