Putin talimatı verdi: Yurt dışına göçü önleyin!

Kremlin resmi internet sayfasında yer alana kararname, gün içerisinde düzenlenen Güvenlik Konseyi toplantısı sonrası yayınlanırken, Rusya Federasyonu Devlet Göç Politikası Konseptini ilgilendiren belgede yer alan açıklamada, “2022 yılında değişen sosyo-ekonomik koşulların etki.

Putin talimatı verdi: Yurt dışına göçü önleyin!


Kremlin resmi internet sayfasında yer alana kararname, gün içerisinde düzenlenen Güvenlik Konseyi toplantısı sonrası yayınlanırken, Rusya Federasyonu Devlet Göç Politikası Konseptini ilgilendiren belgede yer alan açıklamada, “2022 yılında değişen sosyo-ekonomik koşulların etkisi altında, Rusya’dan yurtdışına göç artmış olup, bu bağlamda, beşeri sermayeyi korumak için çekici finansal, sosyal ve diğer mekanizmaların oluşturulması için ek önlemler alınması zorunluluğu doğmuştur” ifadelerine yer verildi.

Batı yaptırımları sonrasında Rusya’dan komşu ülkelere göçle birlikte bireysel para transferlerinin de rekora ulaştığı gözlemlenirken, Kazakistan’ın Rusya’dan yurtdışına yapılan havalelerde en popüler destinasyon olduğu belirlenmişti.

Kazakistan Merkez Bankası’nın ilgili verilerine atıfta bulunan RBK Haber, bu yılın ilk çeyreğinde Rusya’dan bu ülkeye bir yıl öncesine göre yüzde 300’den fazla artışla 33,9 milyar tenge (76,6 milyon dolar) para transferi yapıldığını bildirdi.

Gürcistan Merkez Bankası, 2022 yılının sonu itibariyle kalıcı ikamet için Gürcistan’a taşınan Rusların yerel bankalarda 2,42 milyar Gürcü larilik (yaklaşık 969,4 milyon dolar) birikime sahip olduğunu bildirdi.

YABANCI UYRUKLULARIN BANKA MEVDUAT TOPLAM HACMİ 6,55 MİLYARLARI 

Güncel verilere göre Rusların Gürcistan’daki bankalarda sahip oldukları mevduat hacmi yıl boyunca yüzde 327 artışla rekor kırarken, tahminlere göre yabancı uyrukluların banka mevduatlarının toplam hacminin 6,55 milyar lari (2,62 milyar dolar) olduğu öngörülüyor.

Uzmanlar daha önce Ukrayna’da düşmanlıkların patlak vermesi ve Batı yaptırımlar nedeniyle birçok Rus vatandaşının yurtdışından mal satın alma arzusuyla Kazak bankalarında kredi kartı sahibi olduğuna değinirken, aynı zamanda seferberlik nedeniyle birçok Rus vatandaşının Kazakistan’a göç ettiği biliniyor.

Geçen yılın sonuçlarına göre lider Kazakistan’dan sonra Rusya’dan yapılan para transferlerindeki en büyük artış Gürcistan’da kaydedilirken, ülkeye Rusların gerçekleştirdiği para transfer hacmi beş kat artarak 2 milyar doları aşmıştı.

Ermenistan, Rusya’dan yapılan havalelerdeki üçüncü sırayı alırken, bu ülkeye yapılan para transfer hacimleri dört kat artışla 3,6 milyar dolara ulaştı. (gazetemru)

Wagner, Rus komutanları suçladı: Cephe çöksün diye her şeyi yapıyorlar!

 

Putin dünyaya seslendi: Batı, Nazileri kimin yendiğini unuttu!

 

Kremlin: Putin'e suikast girişiminde bulunuldu

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER