Rahmi Koç'un Oğlu Mustafa Koç'a Müdahale Eden Hastaneye Yazdığı Mektup Yeniden Gündemde

Sağlık çalışanlarının üzerindeki yükün ne kadar ağır olduğunun birçoğumuz farkındayız.

Rahmi Koç'un Oğlu Mustafa Koç'a Müdahale Eden Hastaneye Yazdığı Mektup Yeniden Gündemde

Sağlık çalışanlarının üzerindeki yükün ne kadar ağır olduğunun birçoğumuz farkındayız. Yoğun çalışma koşullarında saatlerce hastalarına bakmak için nasıl mücadele ettiklerini özellikle pandemi sürecinde çok net bir şekilde gördük.

Koronavirüsle mücadele sürecinde bizi hiçbir zaman yalnız bırakmadılar. Ailelerini bir kenara bırakıp gece-gündüz durmaksızın çalıştılar. Üzerimizdeki kara bulutları yok etmek için ellerinden gelenin fazlasını yaptılar. Sadece bu süreçte değil elbette ezelden beridir sağlık çalışanlarımız vatandaşın sağlık hizmeti alabilmesi için ter döktüler.

Son dönemlerde sağlık sistemindeki değişiklikler ve yoğunlaşan nüfus nedeniyle yükleri daha da ağırlaştı. Bu koşullara daha fazla dayanamayan birçok sağlık çalışanı çareyi de haklı olarak yurt dışında aradı.

Bu çözüm de beraberinde de birçok sorunu getiriyor elbette. Mevcut sağlık emekçileri hasta yoğunluğuna yetişemiyor, hastalar istedikleri sağlık hizmetini alamıyor.

Övündüğümüz sağlık sistemi yavaş yavaş çökerken, bu ülkenin ihtiyaç duyduğu sağlık çalışanlarımız bir bir göç ederken Erdoğan'ın "Giderlerse gitsinler" açıklamasıyla durumun vahimliğini anladık.

Bunlar bir yana, bu zorla dönen çark içerisinde sağlık çalışanlarımıza yönelik şiddet olayları gün geçtikçe boyut atlayarak devam ediyor. sağlıkçılarımızın hastanelerde yaşadığı korkunç olaylara tanık oluyoruz.

Caydırıcı cezaların verilmemesi, iktidarın koşulları ve yaşananları önemsememesi şiddetin kapısını iyice açıyor.

Şiddet uygulamak da yetmedi birilerine... Görevi başında onlarca sağlık çalışanımız katledildi. Son olarak da Konya Şehir Hastanesi’nde bir hasta yakını tarafından başından vurularak katledilen kardiyoloji uzmanı Doktor Ekrem Karakaya'nın ölümü de hepimizi sarstı.

Halbuki bizlerin ona ve onun gibi çalışanlara bu zamanlarda fazlasıyla ihtiyacımız varken! Hastalarının güler yüzüyle hatırladığı, hastaları için elinden geleni yapan birini katletti bu sistem.

Ne olurdu güler yüzlerle bu insanların mesailerini bizler de güzelleştirsek? Bu kin öfke nedir? Doktorlar ellerinden geleni yaptıktan sonra yaşanan ölümün suçlusu neden sağlık çalışanı oluyor? Neden fatura alakasız kişilere kesiliyor bu ülkede?

Bu ölümün ardından da ünlü iş insanı Rahmi Koç'un oğlu Mustafa Koç'un kalp krizi sonucu hayatını kaybeden oğluna ilk müdahalenin yapıldığı Beykoz Devlet Hastanesi'ne yazdığı teşekkür mektubu yeniden gündeme geldi.

Koç, Beykoz Devlet Hastanesi Başkekimi Op. Dr. Süleyman Erdoğdu'ya hitaben yazdığı mektupta, 'Oğlum Mustafa'nın geçtiğimiz Perşembe günü acil servisinize getirilmesi sırasında doktorlarınızın gösterdiği olağanüstü gayrete rağmen maalesef kendisini kaybettik.Allah'ın takdiri demekten başka çare bulamıyorum. Zatıailinizin, doktorlarınızın ve çalışanlarınızın gösterdikleri çabaya ailem ve şahsım adına candan teşekkür eder, sevgi ve saygılarımı sunarım. Rahmi M. Koç' ifadelerini kullandı.

İşte her şey bu kadar basit... Verilen emek karşısında bir teşekkür etmek bu kadar zor olmamalı! Kin, öfke, nefret artık bir kenarda dursun. Bir yakınınızı kaybetmenizin suçlusu doktorlar, hemşireler değil. Bunu anlamak için daha kaç insanın ölmesi gerekiyor?

Rahmi Koç kimdir?

Rahmi Koç Kimdir, Kaç Yaşında? Rahmi Koç'un Eğitimi, Mesleği Ne?

Mustafa Koç kimdir?

Koç Ailesi, Hiç Bilinmeyen Mustafa Koç'u Anlattı
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER