Ramazan bereketi Yemen'de yüzleri güldürdü

İnsana Değerinde Veren Dernekler Federasyonu'nun (İDDEF) 'İyiliğe Dokun' sloganıyla sürdürdüğü Ramazan 2020 çalışmalarında tartı verdiği ülkelerden bir tanesi Yemen oluyor.

Ramazan bereketi Yemen'de yüzleri güldürdü

İnsana Değerinde Veren Dernekler Federasyonu'nun (İDDEF) 'İyiliğe Dokun' sloganıyla sürdürdüğü Ramazan 2020 çalışmalarında tartı verdiği ülkelerden bir tanesi Yemen oluyor. Dünyanın en fakir ülkeleri arasında bulunan Yemen'de iç savaş sebebiyle büyüyen insani kriz önemli boyutlara ulaşırken, insanların güvenli gıdaya ulaşmaları fazla kuvvet oluyor. Yemen'de lokal görevlileriyle Ramazan çalışmalarını sürdüren İDDEF, savaş mağduru kimselere hayırseverlerin bağışlarıyla hazırlanan kumanya paketlerini dağıtıyor. Federasyonun açıklamasında savaştan etkilenen Yemenlilerin acılarını bir nebze de hafifletmenin amaçlandığı belirtildi.

Açıklamaya kadar Yemen'de en temel ihtiyaçlardan bile mahrum yaşayan sığınmacı ailelerle iftar yemeği paylaşılırken, savaş nedeniyle engelli kalan engelli, babasız ve mazlum aileler için iftar yemekleri ev konut teslim ediliyor.
Ramazan ayının bereketi Yemenlileri rahatlatırken; kumanya, zekat ve adak kurban etleri de ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor.

Açıklamada keza bağış yerine getirmek isteyenler için şu bilgiler verildi: "Yemenli Müslümanlara yardım eli ulaştırmak, savaşın yaşattığı acıları dindirmek isteyenlerin "iddef.org" internet sitesi üzerinden online olarak, ilgili hesap numaralarına "EFT/havale" aracılığıyla ya da "0212 621 00 65" numaralı telefondan ayrıntılı veri alarak bağış yapabilecek. Hem hayırseverler, RAMAZAN ya da İFTAR yazıp 7230'a SMS göndererek 10 TL bağışta da bulunabilecek."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER