Resmi Doğrulama Geldi: Twitter, Türkiye'de Temsilci Bulunduracak

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Twitter’ın Türkiye’de temsilci bulunduracağını açıkladı. Sayan, "Twitter tarafından bildirilen temsilci atama kararı ile birlikte Pinterest dışında ülkemizde temsilcisi olmayan sosyal ağ sağlayıcısı kalmadı.

Resmi Doğrulama Geldi: Twitter, Türkiye'de Temsilci Bulunduracak

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Twitter’ın Türkiye’de temsilci bulunduracağını açıkladı. Sayan, "Twitter tarafından bildirilen temsilci atama kararı ile birlikte Pinterest dışında ülkemizde temsilcisi olmayan sosyal ağ sağlayıcısı kalmadı. Temsilci atamaya yönelik Pinterest‘in yaptığı çalışmaları da yakından takip ediyoruz." dedi. s-36a0aa0096934a4069d5b349c905cd54aca7c5
Gün içerisinde sosyal medya devi Twitter'ın Türkiye'de temsilci bulundurmayı kabul ettiğine ilişkin iddialar dile getirilmiş ancak resmi bir açıklama yapılmamıştı.

Detaylar

Reklam Yasağı Uygulanmaya Başlamıştı; Twitter da Türkiye'ye Temsilci Atıyor -

Resmi doğrulama Bakan Yardımcısı Sayan'dan geldi

Ömer Fatih Sayan Twitter paylaşımlarında şu ifadelere yer verdi:"Artık Twitter da Türkiye'de temsilci bulunduracak! Türkiye’den günlük erişimi 1 milyondan fazla olan yurt dışı kaynaklı sosyal ağ sağlayıcılardan Twitter da temsilci atayacağını bildirdi.""İnternet trafiği bant genişliğinin daraltılması yaptırımı uygulanmadan, Twitter’ın da 7253 sayılı kanunun getirdiği yükümlülükleri yerine getireceğini açıklaması sevindirici.""Bilindiği üzere, Türkiye’den günlük erişimi 1 milyonu aşan yurt dışı kaynaklı sosyal ağların, Türkiye’de temsilci bulundurmasını öngören 5651 sayılı Kanunun ek 4’üncü maddesi 1 Ekim 2020 itibarıyla yürürlüğe girmişti.""Twitter tarafından bildirilen temsilci atama kararı ile birlikte Pinterest dışında ülkemizde temsilcisi olmayan sosyal ağ sağlayıcısı kalmadı. Temsilci atamaya yönelik Pinterest‘in yaptığı çalışmaları da yakından takip ediyoruz."

Bu haberler de ilginizi çekebilir

'Dünyayı Uzaylılardan Kurtaracak Lider' Seçildi - En Mutlu Ülkeler Sıralaması: Geçen Sene 93. Olan Türkiye Bu Yıl 104. Sırada - Yılın En Yüksek Seviyesini Gördük: Vaka Sayısı 21 Binin Üstünde!
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER