Resmi Gazete'de Yayımlandı: Rize'deki Sel Bölgeleri İçin Acele Kamulaştırma Kararı

Rize Merkez ve Çayeli'nde bulunan bazı alanlar "sel ve heyelanlar nedeniyle yeni konutların TOKİ tarafından bir an önce yapılması için" acele kamulaştırıldı.

Resmi Gazete'de Yayımlandı: Rize'deki Sel Bölgeleri İçin Acele Kamulaştırma Kararı

Rize Merkez ve Çayeli'nde bulunan bazı alanlar "sel ve heyelanlar nedeniyle yeni konutların TOKİ tarafından bir an önce yapılması için" acele kamulaştırıldı. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

s-3a30444a0b6395f2c9fc54d24dff87dfeab4d6
Rize'de meydana gelen sel ve heyelanlar nedeniyle yeni konutların Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nca (TOKİ) yapılması için acele kamulaştırma kararları yayımlandı.Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan Cumhurbaşkanı kararlarına göre; Rize merkez ilçesi Muradiye Beldesi ile Çayeli ilçesi Büyükköy Beldesi ve Yenipazar Mahallesi'nde kroki ile belirlenen alanlarda bulunan özel mülkiyete konu taşınmazlar, acele kamulaştırıldı.

Bitlis'in Ahlat, Tatvan ve Güroymak ilçeleri sınırları içerisinde kalan Nemrut Kalderası ve Çevresi Doğal Sit Alanı, koruma statüsünün yeniden değerlendirilmesi sonucunda kesin korunacak hassas alan olarak tescil edildi.

s-bae4a83b6d5c3ff948c2fad58af590d498b2a4
İzmir'in Menemen ve Çiğli ilçeleri sınırlarında bulunan alan ise Homa Dalyanı Yaban Hayatı Geliştirme Sahası olarak belirlendi.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER