Reuters: Hükümet Kamu Bankalarını Seçime Hazırlamak İstiyor

Reuters'a konuşan bankacılık kaynakları ve yetkililer, hükümetin seçim öncesi dönemde büyümeyi destekleyecek yeni bir kredi genişlemesi için kamu bankalarını hazır hale getirmek istediğini belirtti. Hükümetin geçen sene pandemi ile savaşında düşük faizli kredilerle genişlem.

Reuters: Hükümet Kamu Bankalarını Seçime Hazırlamak İstiyor

Reuters'a konuşan bankacılık kaynakları ve yetkililer, hükümetin seçim öncesi dönemde büyümeyi destekleyecek yeni bir kredi genişlemesi için kamu bankalarını hazır hale getirmek istediğini belirtti.

s-0b298be0d5bea67592d9630e4e139506a5ac55
Hükümetin geçen sene pandemi ile savaşında düşük faizli kredilerle genişlemeci politikaların ön saflarında yer alan kamu bankalarının yeni sermaye gereksinimi artarken, konuya yakın bankacılık kaynakları ve hükümet yetkilileri bir yandan da geri dönmeyen kredilerden oluşan sorunlu krediler için acil bir plana ihtiyaç olduğunu belirtiyor.Sözcü'de yar alan habere göre Türkiye ekonomisi sıcak büyüme ve hızlı aşılama kampanyası ile toparlanırken, bankacılık kaynakları ve yetkililer hükümetin de seçim öncesi dönemde büyümeyi destekleyecek yeni bir kredi genişlemesi için kamu bankalarını hazır hale getirmek istediğini belirtiyor.

"Kamu bankalarının kredi verme kabiliyetleri sınırlı"

s-f122d94b54a0a9f50ee617cbdcb7bbff7d10e3
Pandemi döneminde yaklaşık 1.5 yıldır sorunlu kredilerin takibe atılması süresi uzatılırken, Eylül’de bu sürenin tekrar uzatılıp uzatılmayacağı henüz netlik kazanmasa da, sürenin bitmesi durumunda bankaların takipteki krediler için ayırması gereken karşılıklar da sermaye ihtiyacını gerektiren bir başka konu.Üst düzey bir bankacılık kaynağı, kamu bankalarının, geçen sene ucuz kullandırılan kredilerden dolayı net faiz gelirlerinde bilançoda zarar yazdığını belirterek, “Konu bankaların sermaye yeterlilik rasyoları ya da likidite ihtiyaçları ile ilgili değil, kamu bankalarının kredi verme kabiliyetleri çok sınırlı. Bu bankaları tekrar kredi piyasasına döndürmek için sermaye artışı gerekiyor” dedi. Sosyal Medyada Hilal Kaplan ve Özgür Demirtaş Arasında 'Akbank' Tartışması - Yaylada Yalnız Yaşayan ‘Robinson Nine’nin Belgeseline İtalya’dan Ödül - Araştırma: Y ve Z Kuşağının En Büyük Kaygısı İşsizlik
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER