Rize Valisi: 'Kent Girişindeki Kontrol Noktalarını Aşmak İçin Whatsapp Grubu Kurmuşlar'

Rize Valisi Kemal Çeber, koronavirüs önlemleri kapsamında kent girişlerinde yapılan kontrollerle ilgili olarak yaptığı açıklamada, insanların Whatsapp grupları üzerinden haberleştiğini belirterek "Şu köyden geçin orada uygulama yok veya varış noktasına 2 saat kala şu ilacı i.

Rize Valisi: 'Kent Girişindeki Kontrol Noktalarını Aşmak İçin Whatsapp Grubu Kurmuşlar'

Rize Valisi Kemal Çeber, koronavirüs önlemleri kapsamında kent girişlerinde yapılan kontrollerle ilgili olarak yaptığı açıklamada, insanların Whatsapp grupları üzerinden haberleştiğini belirterek "Şu köyden geçin orada uygulama yok veya varış noktasına 2 saat kala şu ilacı için, ateşiniz düşüyor, kontrole yakalanmıyorsunuz' gibi örnekleri maalesef görüyoruz. Bir taraftan da bunlarla mücadele ediyoruz" dedi.

'İstanbul'dan Ankara'dan, Bursa'dan Karadeniz'e gelenler birbirleri ile haberleşiyor'

s-acb39ea78d96152ebddcb7be2b03db116aae78
Koronavirüsle mücadele kapsamında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün duyurduğu yeni uygulamalar arasında 30 büyükşehir ve Zonguldak'a araç giriş çıkışının durdurulması da yer aldı.DHA'nın aktardığı bilgiye göre Rize Valisi Kemal Çeber, şehir giriş çıkış noktalarında jandarma, polis ve sağlık ekiplerinin kontrollerine karşı insanların Whatsapp grupları üzerinden haberleştiğini belirterek, şunları söyledi:
"WhatsApp grupları oluşturulmuş. İstanbul'dan Ankara'dan, Bursa'dan Karadeniz'e gelenler birbirleri ile haberleşiyor. Aralarında ‘gece şu köyden geçin, oradaki uygulama gevşek’ veya ‘şu stabilize yoldan giderseniz uygulama yok, rahat geçersiniz’ diye yazışıyorlar. ‘Buradan giderseniz kontroller gevşiyor, şuralarda uygulama noktası’ diye yazanlar da var. Hatta ‘varış noktasına 2 saat kala şu ilacı alınca ateşiniz düşüyor, kontrole yakalanmıyorsunuz’ gibi örnekleri maalesef görüyoruz. Bir taraftan da bunlarla mücadele ediyoruz"

'Keyfi seyahate izin yok'

s-b37b1f9701063235cf0c20eae45b6b361e5799
Çeber, açıklamasını şöyle sürdürdü:
"Bizim devam ettirmek zorunda olduğumuz bir yaşamımız var. İlaç, gıda ve hijyen maddesi ile bu işleri yapan insanlar lazım. Tedavi ihtiyaçları nedeniyle doktor kararıyla sevk edilenler, birinci derece yakınları vefat eden veya ağır hastalığı olanlar, son on beş gün içerisinde gelmiş olduğu yerde kalacak yeri bulunmayanlar ve hizmetinin devamına ihtiyaç duyulan üst düzey kamu görevlileri var. Kamu hizmeti yürütenlerin görevleri çerçevesinde seyahat etmeleri gereken kişiler haricinde seyahatlere izin verilmiyor. Keyfi olarak seyahate çıkanlara uyarılarda bulunuyoruz"

Erdoğan, dün yaptığı açıklamada yeni uygulamaları duyurmuştu.

Erdoğan: '20 Yaş Altına Sokağa Çıkma, 31 Şehre Araç Giriş Çıkış Yasağı Koyuyoruz'
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER