RTÜK'ten Spotify Açıklaması: 'Yasal Süre İçerisinde Müracaatını Yaptı'

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) dijital müzik uygulaması Spotify'ın yasal süre içerisinde müracaatını yaptığını ve lisanslama süreçleriyle ilgili hazırlıklara başladığını duyurdu. RTÜK'ten yapılan açıklama ile Spotify'ın Türkiye'deki akıbetine ilişkin belirsizlik.

RTÜK'ten Spotify Açıklaması: 'Yasal Süre İçerisinde Müracaatını Yaptı'

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) dijital müzik uygulaması Spotify'ın yasal süre içerisinde müracaatını yaptığını ve lisanslama süreçleriyle ilgili hazırlıklara başladığını duyurdu.

s-0a7a16f86e3f84009ba534cc7602ed2b8536ca
RTÜK'ten yapılan açıklama ile Spotify'ın Türkiye'deki akıbetine ilişkin belirsizlik de son bulmuş oldu.

Kurulun Twitter hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi

"Mevzuatımız gereği müzik alanında isteğe bağlı yayın hizmeti veren uluslararası bir kuruluş olan Spotify yasal süre içerisinde müracaatını yapmış ve lisanslama süreçleriyle ilgili hazırlıklara başlamıştır. Gerek ulusal gerekse uluslararası medya kuruluşları ile daima yasal çerçevede yapıcı ve diyaloga açık bir iletişim yürüten üst kurulumuz bundan sonra da aynı tavrını korumaya devam edecektir. Görsel ve işitsel medyaya destek olmayı misyon edinen RTÜK, yayıncılara rehber olmayı daima sürdürecektir"

Ne olmuştu?

Erişim Engeli Kapıda: RTÜK, Spotify'a 72 Saat Süre Verdi! RTÜK, lisans başvurusu yapmadığı gerekçesiyle aralarında Spotify ve FOXplay'in de bulunduğu bazı yayın kuruluşlarına ihtarname göndermiş ve bu kuruluşlara engellemeden önce 72 saat süre vermişti.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER