Rus işgalinin Ukrayna'ya maliyeti 350 milyar dolar

Dünya Bankası, Ukrayna hükümeti ve Avrupa Komisyonu tarafından yayınlanan bir rapora göre,  Ukrayna'nın ekonomik akış ve üretimdeki kesintilerin yanı sıra savaşla bağlantılı ekstra harcamalar nedeniyle 252 milyar dolar zarara uğradığı belirtilirken, tüm Ukraynalıların üçte.

Rus işgalinin Ukrayna'ya maliyeti 350 milyar dolar

Dünya Bankası, Ukrayna hükümeti ve Avrupa Komisyonu tarafından yayınlanan bir rapora göre,  Ukrayna'nın ekonomik akış ve üretimdeki kesintilerin yanı sıra savaşla bağlantılı ekstra harcamalar nedeniyle 252 milyar dolar zarara uğradığı belirtilirken, tüm Ukraynalıların üçte birinin yerinden edilmesinin yoksulluk oranını savaştan önce % 2'den % 21'e çıkarması bekleniyor.

Genel olarak, rapor, Ukrayna'nın yeniden yapılanma ihtiyacının 1 Haziran itibariyle 349 milyar dolara veya 2021'de ülkenin 200 milyar dolarlık gayri safi yurtiçi hasılasının yaklaşık 1,6 katına ulaşacağını tahmin ediyor.

Bu miktarın 105 milyar dolara kısa vadede, hasar görmüş veya yıkılmış binlerce okul ve 500'den fazla hastanenin yeniden inşası gibi acil öncelikleri ele almak için ihtiyaç duyuldu. Ayrıca, evleri onararak, ısıtmayı eski haline getirerek ve gaz satın alarak yaklaşan, muhtemelen acımasız kışa hazırlanmak da zorunluydu.

Raporda, tüm rakamların başlangıç niteliğinde olduğu ve muhtemelen savaş devam ettikçe artacağı belirtildi.

Rusya Ukrayna'nın limanlarına saldırıyor

 

Rusya Ukrayna'ya ilaç tedarikini engelliyor

 

Rusya Ukrayna'da valilik binasını vurdu

 

Rusya Ukrayna'yı bombalıyor! Dehşet anları: Metrolar sığınak oldu!

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER