Rus ordusunda büyük çaplı değişiklik

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, bakanlık yetkilileriyle yaptığı toplantıda, ordunun kadrosunda 2023'ten 2026'ya kadar büyük çaplı değişiklikler yapılacağını kaydetti. Rusya Silahlı Kuvvetlerinin kadrosunu genişletmek için tüm faaliyetlerin kapsamlı bir planda birleştirilmes.

Rus ordusunda büyük çaplı değişiklik

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, bakanlık yetkilileriyle yaptığı toplantıda, ordunun kadrosunda 2023'ten 2026'ya kadar büyük çaplı değişiklikler yapılacağını kaydetti.

Rusya Silahlı Kuvvetlerinin kadrosunu genişletmek için tüm faaliyetlerin kapsamlı bir planda birleştirilmesi ve savunma sanayisinden silahların teslimat süresi ile eşleştirilmesi gerektiğine dikkati çeken Şoygu, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in asker sayısının 1,5 milyona çıkarılması kararı aldığını ifade etti.

Bakan Şoygu, "Devletin askeri güvenliğini sağlamak ve Rusya Federasyonu'nun yeni bölgelerini ve kritik tesislerini korumak ancak ordunun temel yapısal bileşenlerini güçlendirerek mümkündür." değerlendirmesini yaptı.

Orduda, "Moskova ve Leningrad" adıyla 2 yeni stratejik askeri bölge oluşturulacağı bilgisini de veren Şoygu, "Rusya Federasyonu'nun yeni bölgelerinde de kendine yeten birlikler meydana getirilecek." dedi.

Şoygu, sözleşmeli asker sayısının ise 695 bin kişiye çıkarılmasını talep ederken, bu yılın sonunda sözleşmeli askeri personel sayısının 521 bin kişiye çıkacağını ekledi.

Savunma Bakanı, ülke güvenliğini güçlendirmeye yönelik tedbirler arasında askerlik yaşında yaş sınırının kademeli olarak 18’den 21 yaşa çıkarılması, azami yaş sınırının ise 30’a çıkarılmasının önerildiğini kaydetti.

Putin, geçen yıl imzaladığı kararla 137 binlik artışla asker sayısını 2023 itibarıyla 1 milyon 150 bin 623'e yükseltmişti.

2023'te Rus ekonomisini zorluklar bekliyor

 

Rusların Schengen çilesi bitmiyor

 

Belarus ile Rusya'dan ortak tatbikat

 

Ruslar yeni yıl tatilinde daha fazla harcamaya başladı

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER