Ruslar, Türkiye'deki fiyatlardan şikayetçi

Türkiye'yi en çok ziyaret eden turistler arasında bulunan Rus vatandaşların, yaz tatili maliyetinin yıl içinde yüzde 30’lara kadar artması sebebiyle, Kemer, Belek ve Marmaris gibi deniz turizminin yoğun olduğu bölgeler yerine daha az maliyetli tatil arayışına girdiği bildirildi. G.

Ruslar, Türkiye'deki fiyatlardan şikayetçi

Türkiye'yi en çok ziyaret eden turistler arasında bulunan Rus vatandaşların, yaz tatili maliyetinin yıl içinde yüzde 30’lara kadar artması sebebiyle, Kemer, Belek ve Marmaris gibi deniz turizminin yoğun olduğu bölgeler yerine daha az maliyetli tatil arayışına girdiği bildirildi.

Gazetemru'nun haberine göre, Rus tur operatörleri, Türk otellerindeki fiyatlar nedeniyle tatilcilerin daha önce geleneksel olarak kış destinasyonu olarak kabul edilen ülkeleri tercih etmeye başladığını vurgularken, yaza hazırlanan Rusların birçoğunun ise tatillerini Rusya’da geçirmeye karar verdiği görülüyor.

Resmi haber ajansı RIA Novosti, çevrimiçi seyahat hizmeti Travelata ru’ya göre nisan ayında Türkiye tatil turlarının ortalama yüzde 20-25 artarak 226 bin rubleye yükseldiğine dikkat çektiği haberinde, bazı tur operatörlerine göre zamların yüzde 30’ları bulduğunu da ifade etti.

Bir diğer dev seyahat hizmeti Sletat ru’ya göre haziran başında dört yıldızlı her şey dahil otelde 7 gecelik konaklamalı tatil maliyetinin 189 bin rubleye bulunabileceği, bazı özel tekliflerin ise 95 bin rubleye gerilediği kaydedilirken, ancak yine de müşterilerin bu teklifleri yakalamaları zor görünüyor.

Lead Group’un pazarlama, reklamcılık ve halkla ilişkiler departmanı başkanı Natalia Lazareva, pek çok Rus turistin fiyatlar nedeniyle tercihini Rusya’ya yeniden yönlendirmek zorunda kaldığını söylerken, “Fiyatları artan sadece Türkiye değil, talep içe döndükçe burada da fiyatlar artıyor. Ancak içerde en az 20 bin ruble daha ucuza tatil yapılabiliyor” diye konuştu.

Temmuz ayında iki yetişkin ve bir çocuk için talep lideri olan Soçi’ye bir haftalık bir tur, uçuş dahil 122 bin rubleye mal olurken, kahvaltılı otellerde iki kişilik turlar 49 bin ruble, her şey dahil formatlı otellerde ise 113 bin rubleye çıkabiliyor.

Seyahat acenteleri, Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) bu yaz Türkiye’nin en büyük rakibi haline gelebileceğine dikkat çekerken, Natalia Lazareva, “Müşterilerimiz, özellikle çocuklu ebeveynler BAE’yi Türkiye’ye tercih ediyor. Büyük talep görüyoruz” ifadelerini kullandı.

Intourist Halkla İlişkiler Direktörü Daria Domostroeva, yaz aylarında BAE’ye olan taleplerin yüksek sıcaklıklar nedeniyle normalde düşük olması gerektiğine değinirken, “Düşük sezonda Dubai’deki birçok otelde çocuklar ücretsiz konaklayabiliyor. Ayrıca farklı indirimler sağlayan, özel teklifler sunan oteller var” dedi.

Öte yandan her şey dahil formatının Arap ülkelerinde ucuz olmayan alkol nedeniyle pahalı olduğuna da dikkat çeken Intourist, aynı zamanda BAE’de temmuz ayında Dubai ve Abu Dabi’de hava sıcaklıklarının 45 dereceye kadar çıktığının altını çiziyor.

Rusların Türkiye'de tatil talebi arttı

 

Turizm geliri ilk çeyrekte arttı

 

Rusya'da iç turizm enflasyonu körüklüyor

 

İstanbul yılın ilk 3 ayında turizmde zirveye çıktı

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER