Rusya'da nisan ayında tüketici kredileri arttı

Ulusal Kredi Geçmişi Bürosu (NBKI), Rusya’da bu yılın nisan ayında bankalar tarafından 1 milyondan fazla tüketici kredisi verildiğini belirttiği raporunda, verilen kredilerde yüzde 2,4 düşüş kaydetti. Nisan 2023’te Rus bankaları tarafından verilen tüketici kredisi sayısı 1 mi.

Rusya'da nisan ayında tüketici kredileri arttı

Ulusal Kredi Geçmişi Bürosu (NBKI), Rusya’da bu yılın nisan ayında bankalar tarafından 1 milyondan fazla tüketici kredisi verildiğini belirttiği raporunda, verilen kredilerde yüzde 2,4 düşüş kaydetti.

Nisan 2023’te Rus bankaları tarafından verilen tüketici kredisi sayısı 1 milyon 70 adet olarak belirlenirken, mart ayında bu rakamın 1 milyon 100 bin olduğu hatırlatıldı.

Aynı zamanda geçen yılın aynı dönemine kıyasla bankalar tarafından verilen tüketici kredilerinin sayısı yüzde 77,4 oranında önemli ölçüde artış gösterirken, geçtiğimiz yılın nisan ayında kullandırılan tüketici kredisi sayısı yalnızca 600 bin adet olmuştu.

NBKI, bu kadar önemli bir büyümenin geçen yılın mart-nisan aylarında tüketici kredisi taleplerindeki düşüşle açıklarken, geçtiğimiz yılki istatistiklerin, yaptırımlar sonrası 2022 yılının bahar aylarında perakende kredi piyasasının verdiği tepkinin sonucu olduğu eklendi.

Geçtiğimiz ay Rusya bölgelerinde en fazla tüketici kredisi 564 bin 800 ile başkent Moskova’da verilirken, ikinci sırada 55 bin 200 kredi sayısı ile Moskova Bölgesi, üçüncü sırada ise 40 bin 600 adetle Krasnodar Bölgesi yer aldı.

St. Petersburg’da bankaların verdiği tüketici kredisi sayısı 38 bin 400 adede, Tataristan’da ise 35 bin 100 adede çıktı.

Bireysel kredi faizi yıllık yüzde 40’a dayandı

 

Konut satışlarına kredi freni

 

Biriken kredi kartı borçları nasıl ödenir?

 

Özel sektörün yurt dışı kredi borcu azaldı

 

İhtiyaç kredisi faizi 9 ayın zirvesinde

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER