Rusya'dan doğal gaz gelmezse Macaristan biter

Macaristan Dışişleri Bakanı Peter Siyarto, Sırp haber ajansı Tanjug’a verdiği demeçte Macaristan’ın Rusya’dan tedarik olmadan doğalgaz ihtiyaçlarını karşılayamayacağını, bunun bölgedeki gerçeklikle ilgili olduğunu söyledi.Siyarto, “Rusya'dan doğalgazı bir tür siyasi .

Rusya'dan doğal gaz gelmezse Macaristan biter


Macaristan Dışişleri Bakanı Peter Siyarto, Sırp haber ajansı Tanjug’a verdiği demeçte Macaristan’ın Rusya’dan tedarik olmadan doğalgaz ihtiyaçlarını karşılayamayacağını, bunun bölgedeki gerçeklikle ilgili olduğunu söyledi.

Siyarto, “Rusya'dan doğalgazı bir tür siyasi destek sinyali vermek istediğimiz için değil, bölgenin gerçekliği böyle olduğu için satın alıyoruz. Gazı sırt çantasında ya da trenle taşıma imkanınız olmadığı sürece bir gaz boru hattı kullanmalısınız. Bölgemizin altyapısına ve coğrafyasına bakarsanız, Rusya'yı dışlayamazsınız” diye konuştu.

Macaristan’ın Rusya’dan tedarik olmadan gaz ihtiyaçlarını karşılayamayacağına, gerçeklik ile ideolojiyi ayrı tutmak gerektiğine dikkat çeken Siyarto, “Rus kaynaklarını dikkate almazsanız ihtiyacınızı karşılayamazsınız. Burada ideoloji değil, matematik ve fizik söz konusu, eğer bizim gibi yılda 8.5 milyar metreküp gaza ihtiyacınız varsa, bu hacmi Rus gazı olmadan fiziksel olarak sağlayamazsınız” vurgusunu yaptı.

Macar bakan, Rus teslimatlarının kullanılmaması durumunda Macaristan'da çok sayıda konutun ısıtmasız kalacağını, ülkedeki endüstrinin çökmesi nedeniyle de on binlerce kişinin işini kaybedeceğini sözlerine ekledi.

Artan enerji maliyetleri fabrikaları kapattırdı

 

Gazprom, Kuzey Akım'dan gaz sevkiyatını belirsiz süreliğine durdurdu

 

AB, Rus gazına tavan fiyat uygulamak istiyor

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER