Rusya'dan Finlandiya kararı: Banka hesaplarını dondurdu

Rusya’nın, Finlandiya’nın Moskova Büyükelçiliği ve St.

Rusya'dan Finlandiya kararı: Banka hesaplarını dondurdu

Rusya’nın, Finlandiya’nın Moskova Büyükelçiliği ve St. Petersburg’daki başkonsolosluğunun banka hesaplarını dondurduğu bildirildi.

Finlandiya Dışişleri Bakanlığı, Finlandiya’da yayımlanan Helsingin Sanomat gazetesine yaptığı açıklamada, söz konusu hesaplara erişilemediğini doğruladı.

Gazetemru'da yer alan habere göre Bakanlık, durumun ciddi olduğunu ve konuyu araştırdıklarını bildirdi. Finlandiya konuyla ilgili Rus yetkililerle temasa geçti. Finlandiya’nın Moskova’da büyükelçilik, St. Petersburg’da da başkonsolosluk olmak üzere Rusya’da iki temsilciliği bulunuyor.

Yakın zamanda NATO üyesi olan Finlandiya’nın Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö, ülkesinin NATO üyeliğinin kimseyi hedef almadığını belirterek, “NATO aracılığıyla kendi güvenliğimizi üst düzeye çıkarıyoruz. Değerlerimize sahip çıkacağız. Finlandiya, anlaşmazlıkların barışçıl bir şekilde çözülmesini amaçlayan istikrarlı ve öngörülebilir bir İskandinav ülkesi olmaya devam edecek” diye konuşmuştu.

Rusya-Ukrayna savaşına değinen Niinistö, bu savaşın olumsuz küresel sonuçlarının bulunduğunu ve Moskova’nın açık bir şekilde saldırgan olduğunu ifade etti.

Finlandiya, Rusya sınırında güvenliği artırıyor

 

Finlandiya resmi olarak NATO'ya katıldı

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER