Rusya, dönüşüm geçiren ölümcül kene tehlikesiyle karşı karşıya

Koronavirüs salgınıyla çaba eden Rusya'da kene saldırısı baş gösterdi.

Rusya, dönüşüm geçiren ölümcül kene tehlikesiyle karşı karşıya

Koronavirüs salgınıyla çaba eden Rusya'da kene saldırısı baş gösterdi. Rus bilim insanlarının yaptığı açıklamaya tarafından, ülkede mevsim normallerinin 428 katı üstünde kene vakası görüldü. Mutasyon geçirdiği belirlenen kene türü bilhassa Sibirya bölgesinde büyük paniğe neden oldu.

ÖLÜMCÜL KENE TÜRÜ KEŞFEDİLDİ

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınında zirveyi gören Rusya'nın başı bu kez de kenelerle dertte. Rus bilim insanların yaptığı açıklamaya göre, ülkede, dönüşüm geçirmiş yeni kene türünün, keşfedildiği ve kenenin ölümcül olduğu açıklama edildi. Sibirya'da rapor edilen kene vakasının mevsim normallerinin 428 katı olduğu ifade edildi. Uzmanlar bu sene görülen kenelerin mutasyona uğramış iki güvenli olmayan bir türden oluştuğunu belirtti.

KENEYE KARŞI AŞILAR YETERSİZ

Uzmanlar, hastanelerde kene ısırmasına karşısında kullanılan aşıların azaldığını ve ülkenin en soğuk bölgelerinden biri olan Sibirya'da kene ısırma vakalarında patlama yaşandığı konusunda uyarılarda bulundu.

ARTIŞIN NEDENİ SICAK GEÇEN KIŞ AYLARI

Krasnoyarsk bölgesinde 8 bin 215 kene ısırması vakası içinde, 2 bin 125 çocuk olduğu belirtildi. Sverdlovsk bölgesinde ise 17 bin 242 vakanın 4 bin 334'ü çocuklardan oluşuyor. Keneler, insanlarda ısırma sonucu beyin iltihaplanmasına sebebiyet veriyor ve çare edilmezse hastayı kısa sürede öldürüyor. Uzmanlar bu yıl kenelerde çoğaltma yaşanmasının sebebinin, öteki yıllara göre daha sıcak geçen kış ayları olduğunu vurguladı.

Rusya, mutasyon geçiren ölümcül kene tehlikesiyle karşı karşıya

Kaynak: DHA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER