Rusya'nın enerji ihracatı gelirlerinde düşüş

Rusya Maliye Bakanlığı istatistiklerine göre, nisan ayında ülkenin petrol ve gaz ihracatından Rusya bütçesine aktarılan gelirler mart ayına göre yüzde 5,9 azalarak 647,5 milyar rubleye düştü. Bakanlık tarafından paylaşılan raporda, petrol ve gaz ihracatından elde edilen bütçe .

Rusya'nın enerji ihracatı gelirlerinde düşüş

Rusya Maliye Bakanlığı istatistiklerine göre, nisan ayında ülkenin petrol ve gaz ihracatından Rusya bütçesine aktarılan gelirler mart ayına göre yüzde 5,9 azalarak 647,5 milyar rubleye düştü.

Bakanlık tarafından paylaşılan raporda, petrol ve gaz ihracatından elde edilen bütçe gelirlerinin Nisan 2022 dönemine kıyasla yüzde 2,78 düştüğü vurgulanırken, geçtiğimiz yılın nisan ayında gelirlerin 1,798 trilyon ruble olarak gerçekleştiği hatırlatıldı.

Bu yılın ilk dört ayında federal bütçenin petrol ve gaz ihracatından elde ettiği gelirler 2,283 trilyon ruble olurken, bir yıl önceki dönemde bu rakamın 4,772 trilyon ruble olduğu kaydedildi.

Maliye Bakanlığı’na göre, nisan ayında petrol ve gaz kondensatı üzerindeki ihracat vergisi ve maden çıkarma vergisi (MET) sayesinde bütçeye mart ayına göre yüzde 6,2 artışla 497,6 milyar ruble gelir aktarılırken, hidrokarbon üretiminden elde edilen ek gelir vergisinin bütçeye 185,4 milyar rubleyle daha az gelir getirdiği aktarıldı.

Nisan ayında doğalgaz üretiminden alınan vergilerin bütçeye getirisi, bir ay öncesine göre yüzde 9,7 artarak 150,7 milyar ruble olarak gerçekleşti.(Gazetemru)

Rusya'da yıllık enflasyon geriliyor

 

Rusya'ya ihracatta rekor artış

 

Rusya Merkez Bankası'ndan büyüme tahmini

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER