Rusya'nın, 'Taliban militanlarına para teklifine' ABD'den yorumlama geldi

ABD'de New York Times gazetesinin ortaya attığı Rusya'nın Afganistan'daki Amerikan askerleri ve koalisyon güçlerini öldürmeleri için Taliban militanlarına para önerge ettiği iddialarıyla ilgili Beyaz Saray'dan bir açıklama geldi.

Rusya'nın, 'Taliban militanlarına para teklifine' ABD'den yorumlama geldi

ABD'de New York Times gazetesinin ortaya attığı Rusya'nın Afganistan'daki Amerikan askerleri ve koalisyon güçlerini öldürmeleri için Taliban militanlarına para önerge ettiği iddialarıyla ilgili Beyaz Saray'dan bir açıklama geldi. Sözcü Kayleigh McEnany, ABD Başkanı Donald Trump'a bu konuda herhangi bir bilgilendirme yapılmadığını söyledi.

DOĞRULARI YANSITMIYOR

ABD'nin günde binlerce istihbarat raporu aldığını ve bunların özenle incelendiğini kaydeden McEnany, "Beyaz Saray, istihbarat ya da iç bilgilendirme hakkında şüphesiz data vermez. Oysa CIA Direktörü, Milli Güvenlik Danışmanı ve Özel Kalem Müdürü, ne başkan Trump'ın ne de Başkan Yardımcısı Mike Pence Rusya konusunda bilgilendirildiğini doğrulama ediyor. Laf konusu istihbarat hakkında bir izah etme yapmıyoruz. Fakat New York Times gazetesinin Başkan Trump'ın bu konuda bilgilendirildiği iddiası şüphesiz doğruları yansıtmamaktadır" ifadelerini kullandı.

YÜKLÜ MİKTARDA PARA TEKLİF EDİLDİ

New York Times gazetesi, Rus istihbarat biriminin Taliban militanlarına Afganistan'daki Amerikan askerini öldürmeleri için yüklü miktarda para teklif ettiğini ve Donald Trump'ın bu konuda bilgilendirildiğini iddia etmişti.

Rusya'nın, 'Taliban militanlarına para teklifine' ABD'den açıklama geldi

Kaynak: İHA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER