Rusya: Ukrayna'nın 190 uçağı ve 129 helikopteri imha edildi

Rus hava kuvvetlerinin havadan fırlatılan uzun menzilli yüksek hassasiyetli füzelerle Harkiv bölgesinde Lozovaya yerleşim birimi civarındaki Ukrayna ordusunun zırhlı araçların onarımını gerçekleştirdiği tesisleri vurduğunu söyleyen Sözcü İgor Konaşenkov, ayrıca 4 komuta me.

Rusya: Ukrayna'nın 190 uçağı ve 129 helikopteri imha edildi


Rus hava kuvvetlerinin havadan fırlatılan uzun menzilli yüksek hassasiyetli füzelerle Harkiv bölgesinde Lozovaya yerleşim birimi civarındaki Ukrayna ordusunun zırhlı araçların onarımını gerçekleştirdiği tesisleri vurduğunu söyleyen Sözcü İgor Konaşenkov, ayrıca 4 komuta merkezi ile 15 askeri alanın yok edildiğini bildirdi.

Rus hava muharebe taktik birliklerinin 73 askeri alanı ateş altına aldığını, bu saldırılar sonucunda 150’den fazla Ukraynalı milliyetçi gücün etkisiz hale getirildiğini dile getiren Konaşenkov, Donetsk bölgesinde de ABD üretimi AN/TPQ-50 radar sisteminin vurulduğunu duyurdu.

13 Ukrayna insansız hava aracı imha edildi

Konaşenkov, hava savunma sistemleriyle Donetsk bölgesinde Slavyansk yerleşim birimi yakınlarında Ukrayna hava kuvvetlerine ait Mig-29 savaş uçağının düşürüldüğünü belirterek Harkiv, Luhansk ve Donetsk bölgelerinde farklı yerlerde 13 Ukrayna insansız hava aracının imha edildiğini ifade etti.

Füze ve topçu birliklerinin 431 askeri alanı ateş altına aldığını söyeyen Konaşenkov, bu saldırılarda 300’den fazla Ukraynalı milliyetçi gücün etkisiz hale getirildiğini kaydetti ve ekledi:

Ukrayna’ya ait bugüne kadar 190 uçak, 129 helikopter, 1127 insansız hava aracı, 330 hava savunma füze sistemi, 3 bin 424 tank ve zırhlı araç, 473 çok namlulu roketatar, 1795 obüs ve havan topu, 3 bin 446 özel askeri araç yok edildi.

McDonald’s Rusya’da yeniden faaliyete geçiyor

Berlusconi'nin Rusya itirafı

'Rusya çaldığı tahılı Türkiye'ye de satıyor'

Rusya'ya 6,4 milyar dolar ilave enerji geliri

Rusya'nın ikinci en zengini Mikhelson'un yatı Türkiye'de

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinde 100 gün geride kaldı!

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER