Rusya’yı karalayanların mal varlığına el konulsun önerisi

Rusya’da parlamentonun alt kanadı Devlet Duması Başkanı Vyaçeslav Volodin, Rusya’yı terk eden ve ülkeyi yurtdışında karalamaya çalışan vatandaşların ülkedeki mal varlıklarına el konulması gerektiğini ifade etti. Telegram kanalında açıklamalarda bulunan Volodin, bazı Rus .

Rusya’yı karalayanların mal varlığına el konulsun önerisi

Rusya’da parlamentonun alt kanadı Devlet Duması Başkanı Vyaçeslav Volodin, Rusya’yı terk eden ve ülkeyi yurtdışında karalamaya çalışan vatandaşların ülkedeki mal varlıklarına el konulması gerektiğini ifade etti.

Telegram kanalında açıklamalarda bulunan Volodin, bazı Rus vatandaşlarının son zamanlarda yurtdışında refahını sürdürmek için Rusya’ya, Rus toplumuna, askerlerine ve subaylarına karşı karalayıcı açıklamalar yaptığını vurgularken, “Bazıları daha da ileriye giderek Nazileri ve katilleri açıkça desteklemenin mümkün olduğunu düşünüyor. Bu tür eylemlerin yasalara göre aşırılıkçılık ve Silahlı Kuvvetlerin itibarını sarsan suçlar olarak görülebileceğinden eminim” dedi.

Gazetemru'nun haberine göre Duma Başkanı, Yurtdışından Rusya’yı karalayanlara karşı mevcut müdahale önlemlerinin yeterli olmadığını gözlemlediklerini belirterek, yazısını şu şekilde sürdürdü:

“Giden alçaklar ülkemiz sayesinde rahatça yaşıyor, yurt dışındayken gayrimenkul satın alıyor ya da kiralıyorlar. Nerede para kazandıkları bilinen bu vatandaşlar aynı zamanda Rusya’ya, Rus halkına ve Rus Silahlı Kuvvetleri’ne hakaret ediyor. Bu bağlamda Nazizm’n yüceltilmesi ve aşırıcılıkla mücadele kapsamına giren eylemler karşısında ilgili Ceza Kanunu maddelerinin güncellenmesi, bu suçları işleyenlerin Rusya’daki mal varlıklarına el konulması gerekiyor. Bu, ülkeyi terk eden Rusların neden olduğu maddi ve manevi hasarın onarılmasına yardımcı olacak, ancak elbette Rusya’yı terk edenlerin vicdanını geri getirmeyecektir.”

Daha önce, Federasyon Konseyi Anayasal Mevzuat Komitesi Başkanı Andrey Klishas, ​​yakın gelecekte ülkeyi terk eden Ruslar için uzaktan çalışmaya kısıtlamalar getiren bir yasa tasarısının Devlet Dumasına sunulacağını söylemişti.

Rusya, Alman kimya devinin mal varlığına el koydu

 

Rusya'ya ait 330 milyar dolar değerindeki mal varlığı donduruldu

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER