Sabah Yazarı Dilek Güngör: '4 Kardeşin Yoksulluktan Öldüğüne Dair Haberler Servis Ettiler; Birileri Bir Şeyleri Kaşımaya Çalışıyor'

Sabah gazetesi yazarı Dilek Güngör, Fatih'te ölü bulunan 4 kardeş için, “Hem olay, hem veriliş şekli kafamı kurcalıyor” dedi.

Sabah Yazarı Dilek Güngör: '4 Kardeşin Yoksulluktan Öldüğüne Dair Haberler Servis Ettiler; Birileri Bir Şeyleri Kaşımaya Çalışıyor'

Sabah gazetesi yazarı Dilek Güngör, Fatih'te ölü bulunan 4 kardeş için, “Hem olay, hem veriliş şekli kafamı kurcalıyor” dedi. Elindeki SGK bilgilerinin, 4 kardeşi intihara sürükleyen nedenin "yoksulluktan öte bir durum olduğunu" gösterdiğini belirten Güngör, olayın olduğu günden itibaren "bir algı başlatıldığını" savundu. Güngör, daha intiharın nasıl olduğu bilinmezken, 4 kardeşin yoksulluktan öldüğüne dair haberler servis edildiğini, sosyal medyadaki "etki ajanları"nın devreye sokulduğunu, İYİ Parti ve CHP'nin ise olayın "üzerine atladığını" ifade etti. 

s-384ccdd1d278f810943de7a7286d95a9b7fcb5
Güngör "Bir şeyleri kaşımaya çalışıyorlar" başlıklı yazısında  insanın hayatına son verme kararı almasının öyle kolay bir şey olmadığını vurguladı ve "Belli ki, ağır psikolojik sorunlarla boğuşuyorlardı" ifadelerini kullandı. Elinde SGK bilgileri olduğunu ve bu bilgilerin 4 kardeşi intihara sürükleyen nedenin yoksulluktan öte bir durum olduğunu gösterdiğini belirten Güngör şöyle devam etti:"Zira, Oya Yetişkin'in Temmuz 2019 itibarıyla Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'ndeki prime dayalı esas kazancı 5.800 TL (yani net maaşı 4.000 TL'nin üzerinde)… Kamuran Yetişkin de her ay devletten 800 TL yetim aylığı alıyor. Yaşar Yetişkin'in 1.5 yıl önce SGK kaydı var. Ondan sonra part time işlerde çalıştığı için sosyal güvenlik kaydı bulunmuyor. Ama ne hikmetse, Oya Yetişkin 2 ay önce üniversiteden kendi isteğiyle ücretsiz izne ayrılıyor."

"4 kardeşin yoksulluktan öldüğüne dair haberler servis ettiler"

s-356d9e3698ef56c4ae61c3b61c466b99bd5192
Olayın olduğu günden itibaren bir algı başlatıldığını savunan Güngör, "İşin başını BBC Türkçe çekti" dedi ve ekledi:"Daha intiharın nasıl olduğu bile bilinmezken, mahalle bakkalına borçlarını ve BEDAŞ'a elektrik faturalarını ödeyemediklerini belirterek, 4 kardeşin yoksulluktan öldüğüne dair haberler servis ettiler. Tabii, BBC topa girer de Cumhuriyet'i Birgün'ü durur mu! Sosyal medyadaki 'etki ajanları' devreye sokulmaz mı?Hemen 'Susmayın' hasthagleri açıldı. İyi Parti, CHP üzerine atladı. Halkevleri eyleme çıktı.Belli ki, birileri bir şeyleri kaşımaya çalışıyor."Yazının tamamını buraya tıklayarak okuyabilirsiniz.

Ne olmuştu?

'Dikkat Siyanür Var, Polisi Arayın, İçeri Girmeyin' Notu: Fatih'te 4 Kardeş Evlerinde Ölü Bulundu - 5 Kasım saat 23:00 civarında ihbar üzerine Fatih'te bir eve giden polis ekipleri, kapıda "Dikkat siyanür var, polisi arayın, içeri girmeyin" notu, içeride ise 4 cansız beden ile karşılaşmıştı. Hayatını kaybeden kişilerin Cüneyt, Oya, Yaşar ve Kamuran Yetişkin kardeşler olduğu belirlenmişti.

Polis ekipleri kapıyı mühürleyerek olay yerinden ayrılmış, bir süre sonra gelen BEDAŞ ekipleri dairenin elektriğini kesmişti.

s-f4215bc7490cd0741d1ea421bc7079943133be
Ajanslar tarafından görüntülenen faturalarda 607,16 liralık borç olduğu görülmüştü.

Ölü bulunan kardeşlerin alışveriş yaptığı bakkalın sahibi Yusuf Deniz basın mensuplarına açıklama yapmıştı

Ölü bulunan kardeşlerin alışveriş yaptığı bakkalın sahibi Yusuf Deniz basın mensuplarına açıklama yapmıştı Ölü bulunan kardeşlerin alışveriş yaptığı bakkalın sahibi Yusuf Deniz basın mensuplarına açıklama yapmıştı 5dc52c8e316a7fbd562c5711.jpg
Dört kardeşin maddi sıkıntıları olduğunu aktaran Yusuf Deniz, "Dört kardeş de aynı evde yaşıyorlardı 4'ü de bekardı. Yalnız sıkıntıları, maddi sıkıntıları vardı. Başka kimseleri yoktu. Kardeşlerden biri müzik öğretmeniydi, diğeri kuryelik yapıyordu, diğerleri de evde oturuyorlardı. En son cumartesi alışveriş yapmaya geldiğinde bana 'Maaşıma haciz koydular' dedi" açıklamasında bulunmuştu.

Dört kardeşin, yüklü miktar bir borcu ödemeye çalıştığı belirtilmişti.

Kredi, Haciz ve Veresiye Defterindeki 2.260 Lira Borç: Ölümleriyle Türkiye'nin Yüreğini Sızlatan Yetişkin Kardeşler - Oya ve Kamuran Yetişkin'in arkadaşı sahne sanatçısı Serpil Alkan, kardeşleri 33 yıldır tanıdığını söylemiş ve "Tüm ailenin ekonomik yükünü Oya taşıyordu, ancak yetişemiyordu. İş yerinde de sıkıntıları vardı" demişti. Müzik öğretmeni olduğu belirtilen Oya Yetişkin'in aynı zamanda Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nde model olarak çalıştığı, Yaşar Yetişkin'in motorlu kuryelik yaptığı ve kısa süreli işlerde çalıştığı, kardeşlerden diğer ikisinin çalışmadığı, Cüneyt Yetişkin'in ise sara hastası olduğu aktarılmıştı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yetkilileri, dört kardeşin adına oluşturulmuş herhangi bir sosyal yardım talebine ya da kaydına rastlanmadığını söylemişti.

s-1c6d7c2cde424e0a86f2fb43b83c710e911faf
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İstanbul Fatih'te 4 kardeşin intihar etmesine ilişkin soru üzerine, "Açlıktan, sefaletten, fakirlikten intihar şeklinde bir açıklama yapıldı. Bu doğru değildir. Adli soruşturma devam etmektedir. Şu an itibariyle bizim elimizde açlıktan, yoksulluktan intihar şeklinde böyle bir bilgi mevcut değildir." diye konuşmuştu.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER