Sabah Yazarı Yüksel Aytuğ: 'RTÜK Salgına Rağmen Çekimlere Devam Eden Kanalları Tebrik Etti'

Sabah gazetesi yazarı Yüksel Aytuğ, koronavirüs salgınına rağmen çekimlerini sürdüren dizileri övdü.

Sabah Yazarı Yüksel Aytuğ: 'RTÜK Salgına Rağmen Çekimlere Devam Eden Kanalları Tebrik Etti'

Sabah gazetesi yazarı Yüksel Aytuğ, koronavirüs salgınına rağmen çekimlerini sürdüren dizileri övdü. Ayrıca RTÜK'ün çekimlere devam eden kanal ve yapımcılara teşekkür ettiğini yazdı. 

s-02a2b9c6ebf3dad17550d9e11d854ec18255ae
Bütün dünyayı etkisi altına alınan Kovid-19 salgınında Türkiye'deki vaka sayısı 1.529'a, can kaybı 37'e yükseldi. Virüse karşı peş peşe yeni önlemler alınırken, yetkililer zorunlu olmadıka sokağa çıkılmaması çağrısı yapıyor.Salgının Türkiye'de görülmeye başlandığı günlerden itibaren sağlıklarından endişe eden dizi oyuncuları ve set çalışanları çekimlere ara verilmesi gerektiğini söylüyor. Bazı salgına karşı önlem olarak çekimlere ara verdi. TRT de geçtiğimiz hafta dizilerinin çekimlerine 2 hafta ara verildiğini bildirdi.

"Diziciler de tıpkı sağlık çalışanları gibi alkışı hak ediyor"

s-4273e8b7fccb2db9b62a07b341e34018548562
Yüksel Aytuğ Sabah gazetesi yazarı Yüksel Aytuğ bugün "ATV'de virüs molası yok" başlıklı bir yazı yazdı. Ayuğ yazısında dizilerin salgına rağmen çekimlerini sürdürmesinden övgüyle söz ederken, RTÜK'ün de çekimlere ara vermeyen kanallara ve yapımcılara teşekkür ettiğini söyledi. Aytuğ'un yazısının ilgili kısmı şöyle:"Geçen hafa RTÜK, dizilerini devam ettiren kanal ve yapımcılara teşekkür etti. Çünkü herkesin eve kapandığı bir dönemde milletin tek eğlencesini devam ettirebilmek adına son derece fedakarca davranıp çalışmalarını sürdürüyorlardı.Bu anlamda diziciler de tıpkı sağlık çalışanları gibi alkışı hak ediyorlar.Diziler ve programlar salgın yüzünden birer birer paydos ederken, atv yönetimi ise son derece fedakarca davranarak tüm dizi ve programlarına devam etme kararı aldı. Herkesin evine kapandığı ve televizyonun tek eğlence alternatifi olarak kaldığı şu kritik günlerde atv'nin sevilen dizileri, yarışmaları ve gündüz kuşağı programları izleyicilere 'hizmet' vermeye devam edecek."

"Kapıda 24 saat ambulans bekliyor"

s-fd4aab7382bbe8b9f3e6511d15d8ca64aedd88
"Hafta sonu Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinin akıbetini merak edip Oktay Kaynarca'yı aradım."Nasılsınız, ne yapıyorsunuz, devam edebiliyor musunuz sete?" diye sordum. "Şimdilik ediyoruz. Bu haftaki bölümü bitirebilmek için olağanüstü çaba harcıyoruz. Gelecek hafta Allah kerim. Ama bize dizinin çekilmeyeceği, paydos edileceği yönünde hiçbir talimat gelmedi" dedi. "Peki nasıl önlemler aldınız?" diye sordum. Yanıtladı: "Kapıda 24 saat ambulans bekliyor. Sete girip çıkarken her türlü hijyen önlemini alıyoruz. Birbirimizle mesafe bırakıyoruz.Her yerde dezenfektanlar var, sık sık kullanıyoruz."

"En ilginç çözüm Gürse Birsel'in"

s-2f936c14533980d51c6f704fab42dede1ee26f
"Bu arada en ilginç çözüm Gülse Birsel'den geldi. Geçen hafta Jet Sosyete'nin yeni bölümünün çekimleri sırasında Koronavirüs kurbanlarının sayısı birdenbire artınca, çalışmalara son verildi.Birsel, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada tüm karakterlerin evde kostümlerini giyip, makyajlarını yaparak tekstte yer alan kendi bölümlerini oynayacaklarını, çektikleri görüntüleri kurgu için göndereceklerini, bunların montajlanarak bölümün tamamlanacağını söyledi. Bu ilginç bölüm 15 Nisan'da ekrana gelecek. Merakla bekliyorum..."
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER