Sağlıkçılardan AKP'ye Kongre Tepkisi: Hakkımızı Helal Etmiyoruz

AKP’nin 7.

Sağlıkçılardan AKP'ye Kongre Tepkisi: Hakkımızı Helal Etmiyoruz

AKP’nin 7. Olağan Kongresi’nin görüntüleri bir yılı aşkın süredir Kovid-19 ile canla başla mücadele eden, 380 arkadaşlarını bu uğurda yitiren sağlık çalışanlarını çileden çıkardı. Sosyal medyada #hakkımıhelaletmiyorum etiketi ile yapılan paylaşımlarda “Sosyal mesafe sıfır kongrelere, sorumsuzlara hakkımı helal etmiyorum” denildi.

s-bda4b58de4ffa46f6f090c5601e83b4563118d
Kovid-19 pandemisinin başladığı günden bu yana olağanüstü bir çabayla mücadele eden sağlık çalışanları, AKP'nin kongresinden yansıyan görüntülere ateş püskürdü. Sağlık çalışanlarının, salgınla mücadelede çekilen fotoğrafları ile kongre salonunun görüntülerini paylaşanlar tepkilerini dile getirdi. Hayatını kaybeden sağlıkçıları, intihar eden işyeri sahiplerini ve müzisyenleri, maskesini bir dakika çenesine indirdi diye ceza yiyen vatandaşları, yakınını cenazesiz defneden aileleri, okulları açılmayan çocukları hatırlatan sağlık çalışanlarına vatandaşlarda destek vererek  “Hakkımı helal etmiyorum” etiketiyle mesajlarını paylaştı.

"Türkiye'ye atılmış Kovid-19 bombası"

s-1015d1dd9d08b8b73b08dcda32673242789312
Sözcü'den Latif Sansür'ün aktardığı habere göre, Türk Tabipler Birliği Covid-19 İzleme Kurulu üyesi Osman Elbek, yaşanan tabloya sesini çıkarmayan Bilim Kurulu üyelerini hedef aldı. Elbek bu gün Ankara'da gerçekleştirilen kongrenin Türkiye'ye atılmış bir Kovid-19 bombası olduğunu belirterek, “Bu toplantıyı eleştirmeyen bilim insanı ve Bilim Kurulu üyelerinin insanlara tavsiye vermemesi, aksine sonsuza kadar susması memleket için hayırlıdır” dedi.

"AKP'liler 'kongreden geliyorum' panoları taşısın"

s-4dc2f7da713f34942f67f3eb12a29eab11c5f0
Sağlık çalışanı Aynur Gülçiçek, “Tulumların içinde izinsiz, gece gündüz çalıştık, ailemizi göremedik. Savdiklerimize dokunamadık. Dışlandık. Her şeyi yaşadık. Bunun için miydi” diye sorarken, Psikiyatri Uzmanı Umut Karasu, “Bir hekim olarak, Sağlık bakanının şu kongre görüntülerini görüp hala nasıl görevde kalabildiğini anlayamıyorum” dedi.Prof. Dr. Gazi Çağlar ise “AKP kongresine katılanların tamamı yarın tüm Türkiye’de ‘kongreden geliyorum, 2 metre mesafe koyun' panoları taşısınlar, halk AKP’lilere mesafe koysun” dedi. Erdoğan: 'Türkiye’nin Bugün, Yeni Bir Anayasa İçin, Hiç Olmadığı Kadar Hazır' - O Sırada Korona Salgını Devam Ediyordu... AKP'nin Kongresinden Yansıyan 'Mesafesiz' Kareler - Gözden Kaçan Detaylar Burada! Sosyal Mesafesiz, Lebalep Dolu AKP Kongresinde Neler Yaşandı?
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER