Sağlıkta Şiddet Görüntülerini Paylaşan Hekim: 'Bu 80 Milyonu İlgilendiriyor, Şu An Resmen Doktor Göçü Var'

Şanlıurfa'da bir hastanede kaydedilen şiddet görüntülerini paylaşan Doç.

Sağlıkta Şiddet Görüntülerini Paylaşan Hekim: 'Bu 80 Milyonu İlgilendiriyor, Şu An Resmen Doktor Göçü Var'

Şanlıurfa'da bir hastanede kaydedilen şiddet görüntülerini paylaşan Doç. Dr. Muhammed Keskin, "Bu görüntüler 80 milyonu ilgilendiriyor. Bu dediğimi şu an kritik bir ameliyatı olup mumla cerrah arayanlar anlıyor yakında da herkes anlayacak. Anlayan anladığında ise şu an ülkedeki doktorların büyük bir kısmı gitmiş olacak." dedi.

Sağlıkta Şiddet Görüntülerini Paylaşan Hekim: 'Bu 80 Milyonu İlgilendiriyor, Şu An Resmen Doktor Göçü Var'Sağlıkta Şiddet Görüntülerini Paylaşan Hekim: 'Bu 80 Milyonu İlgilendiriyor, Şu An Resmen Doktor Göçü Var' Birecik Devlet Hastanesi'nde güvenlik görevlileri ile hasta yakınları arasında maske takmama nedeniyle çıkan tartışma kavgaya dönüştü.Kavgada hastanenin 7 özel güvenlik görevlisi, 1 temizlik çalışanı ile 1 röntgen teknisyeni yaralandı. Yaralılar, hastanede tedavi altına alındı. Kavga sırasında hastanenin camları ve eşyaları hasar gördü.Polis ekipleri, kavgaya karışanların tespiti için çalışma başlattı.

"Personellerimi bu hale getirenleri kınıyorum"

s-60bea7be436b8297eaabc1cd04939c2c688a0f
Birecik Devlet Hastanesi Başhekim Mürsel Koçer, gazetecilere, hastaneye maskesiz girmek isteyen bazı vatandaşlar ile güvenlik görevlileri arasında arbede yaşandığını söyledi.Hastane çalışanlarının görevlerini özverili bir şekilde yerine getirmeye çalıştığını belirten Koçer, şöyle konuştu:"Yaşanan arbedede 9 çalışanımız yaralandı. Bu salgın döneminde özveri ile görevlerini yerine getiren sağlık görevlilerimizin moral ve motivasyonları kaybolmuştur. Yaralı çalışanlarımız hastanede tedavi altına aldık. Yaşanan olay yargıya intikal etmiştir. Takdir yüce Türk yargısınındır. Personellerimi bu hale getirenleri kınıyorum. Bizler sizler için buradayız sizin için gecemizi gündüzümüzü katmışız. Bizler vatandaşımız için gecemizi gündüze katan sağlık personeliyiz. Vatandaşlarımızdan gerekli duyarlılığı beklemekteyiz."

Bir hekim, bu görüntülere "Bu görüntüler 80 milyonu ilgilendiriyor" yorumunu yaparak son dönemde artan doktor göçüne dikkat çekti.

s-53a5bfbb788000ba42f3e250dbf4f5389b607a

Ayrıca bakınız

Ülkenin Kanayan Yarası Beyin Göçüyle Yurt Dışına Giden Doktorların Çokluğu Herkesi Endişelendirdi
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER