Sahte Fatura Operasyonu: Erol Evcil Dahil 250 Kişi Gözaltına Alındı

25 milyar liralık kamu zararı Ankara Emniyet Müdürlüğü yerleşkesinde Mali Suçlarla Mücadale Şube Müdürlüğü görevlileri, Vergi Denetim Kurulu Müfettişleri, MASAK personellerinin hazır bulunduğu operasyona KOM şubesi de destek verdi.Yapılan çalışmalarda, örgütün 105 milyar.

Sahte Fatura Operasyonu: Erol Evcil Dahil 250 Kişi Gözaltına Alındı

25 milyar liralık kamu zararı

Ankara Emniyet Müdürlüğü yerleşkesinde Mali Suçlarla Mücadale Şube Müdürlüğü görevlileri, Vergi Denetim Kurulu Müfettişleri, MASAK personellerinin hazır bulunduğu operasyona KOM şubesi de destek verdi.Yapılan çalışmalarda, örgütün 105 milyar liralık sahte fatura ile kamuyu 25 milyar lira zarara uğrattıkları tespit edildi.Operasyonda 374 şahıs hakkında gözaltı kararı bulunurken, şu ana kadar 250 şahıs gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Erol Eşrefoğlu’nun (Evcil) da arasında olduğu 3 ayrı suç örgütü lideri de bulunuyor. 14 fabrika, 850 adreste arama ve elkoyma işlemleri devam ediyor.

Erol Evcil kimdir?

90 yıllarda Nesim Malki cinayetinin azmettirici olarak ismini duyuran Erol Evcil, Türkiye’de yeraltı dünyasının ünlü isimlerinden biri. 'DYP - SHP döneminde, Devlet Bakanı Cavit Çağlar’ın oğlu ile kurduğu yakınlık sayesinde hatırı sayılır bir servet edindi.Nesim Malki cinayeti sebebiyle DMG’de yargılandı ve ceza aldı.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER