Sakallı Ejder, Piton Yılanı, Tarantula... Evinden Çeşit Çeşit Vahşi Hayvan Çıkan Kadın: 'Yasak Olduğunu Bilmiyordum'

Geçtiğimiz hafta Kaçakçılık Şube Müdürlüğü ekipleri, gelen ihbar üzerine Bakırköy’de bir eve düzenlediği baskında satışı ve beslenmesi yasak 12 hayvan ele geçirmişti.

Sakallı Ejder, Piton Yılanı, Tarantula... Evinden Çeşit Çeşit Vahşi Hayvan Çıkan Kadın: 'Yasak Olduğunu Bilmiyordum'

Geçtiğimiz hafta Kaçakçılık Şube Müdürlüğü ekipleri, gelen ihbar üzerine Bakırköy’de bir eve düzenlediği baskında satışı ve beslenmesi yasak 12 hayvan ele geçirmişti. Hayvanlarına el konulan Tutku Filizli, “Hepsini internetteki ilanlardan kedi köpek satın alır gibi aldım. Yasak olduğunu bilmiyordum. Herkes besliyor. Satmam için para teklif ettiklerinde bile satmadım. Çocuğum gibi hepsi” dedi.

s-88eea4bfd492a760294139088a5503a51ecc1e
Ekipler, Tutku Filizli'nin annesi ve kardeşi ile Bakırköy’de yaşadığı evde şu hayvanlara el koydu:Çöl ve nil varanı, Sakallı ejder, Savan monitörü, 2 metre uzunluğunda albino beyaz boa yılanı, Piton yılanı, boğa kurbağası, 2 mavi dilli kertenkele, 3 yavru tarantula.Muhafaza altına alınan 12 hayvan Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü'ne teslim edildi.

"Üzüntüden 6 kilo verdim"

s-97dff45849abd8847079cbd7f7e3d2428ce661
Evinde 7 çeşit hayvan beslediğini ifade eden Tutku Filizli, 6 yıl boyunca yasak olduğunu bilmeden beslediğini belirterek, şunları söyledi:
“Bu evde 7 çeşit hayvan vardı. Besliyordum. Hepsi benim çocuklarım. 6 senedir benimle idiler. Yurt dışında Erasmus programında evinde kaldığım arkadaşımda yüzlerce vardı. Dedim ki çok güzeller, benim de olması lazım. Geldim. İnternette bakarken bir Facebook grubu buldum. Orada ilanlar vardı. Satın aldım. Aynı kedi köpek alır gibi. :Bu arada. ilanlar var, boyu yazıyor, yaşı yazıyor. Satışları yasakmış evet. Ben bilmiyordum. Bir tane aldım. Sonra bir tane daha aldım. Böyle böyle çoğaldı."

"Yasak olduğunu bilmiyordum çünkü herkes besliyor"

s-5a0ae765b95a82260a7c3427854a28297b006d
"Yasak olduğunu bilmiyordum çünkü herkes besliyor. Sosyal medyaya da baktığım zaman insanlar besliyorlar. Her yerde besliyorlar. Bunlar filmlerde oynuyorlar, dizilerde oynuyorlar. Ben bunları veterinere götürüyorum hiçbir şey demiyorlar bana. Rutin kontrollerini yaptırıyordum ağız bakımı tırnak bakımı gibi. Hiçbir şey demiyorlardı yasak diye” diye konuştu.

"Hiç gelir elde etmiyordum aksine aylık 300-400 lira giderim vardı"

s-e6818d7748a82db4d1e1910a1dff3b21790b16
Beslediği hayvanları satmadığını belirten genç kadın, hayvanlarının ekipler tarafından alınmasından ardından çok üzgün olduğunu dile getirdi.Filizli, “Geçen sene haberlerde 1 kişinin yakalandığını gördüm. Ben düşündüm ki kötü şartlarda bakılıyorlar mutlaka ondan almışlar. Hatta dedim ki çok iyi olmuş. Üzülüyordum çünkü küçücük alanlarda bakıyorlar hayvanlara dönemiyorlar yatamıyorlar. Sevindim hatta. Tabii başıma böyle talihsiz bir şey geldi. Hiç istemezdim. Ben çocuklarımdan çok zor ayrıldım yani 1 haftada 6 kilo verdim. Hiçbir şeyim kalmadı kedi ve köpeğimden başka. Bu hayvanlardan hiç gelir elde etmiyordum aksine aylık 300-400 lira giderim vardı. Ama polisler ‘yasak dediler, bakamazsın almak zorundayız’ dediler. Çok zor inanın” şeklinde konuştu.

"Çok tedirginim bu apartmanda oturmak istemiyorum artık”

s-48310a65f20e959af32007a2f9ec8e6a96779f
Polislerin düzenlediği operasyondan sonra üst katında kaçak beslenen hayvanlar olduğunu öğrenen bir apartman sakini ise tedirgin olduğunu söyledi. Apartman sakini, “Üst katımızda çok yabani hayvan var. Ben bilmiyordum. Kaçakçılık Şubeden geldiler. O zaman öğrendim. Zaten aşırı gürültü oluyordu ve sürekli sesler geliyordu. Çok rahatsız edici. Böyle amazon ormanlarında yetişen hayvanlar olduğunu görünce şok oldum. Kertenkeleler, piton yılanları, boa yılanları, fareler, kurbağalar. Bir sürü yani dünyada bile az bulunan, nesli tükenmekte olan hayvanlarmış hepsi. Satıyor mu satmıyor mu bilmiyorum. Satıyordur neden beslesin ki? Üst katımda hala onlarla yaşıyor muyum bilmiyorum. Gerçekten çok tedirginim bu apartmanda oturmak istemiyorum artık” ifadelerini kullandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Tehditleri ve Bahçeli'nin Desteği Sonrası Çakıcı Sosyal Medyanın Gündeminde: #MafyaBozuntusu - Vaka Sayısı Düşmezse Hafta İçi de Sokağa Çıkma Kısıtlaması Uygulanabilir - İnternetten Sipariş Ettiği Terliğin İçinden 'Lütfen Uygurlara Yardım Edin, Çin'de Hapisteyim' Mesajı Çıktı
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER