Salih Gergerlioğlu, Babasının Serbest Kalmasını İsterken Gözaltına Alındı

Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) hakkında 'hak ihlali' kararı verdiği Ömer Faruk Gergerlioğlu için Sincan Cezaevi önünde düzenlenen Adalet Nöbeti’ne polis müdahale etti.

Salih Gergerlioğlu, Babasının Serbest Kalmasını İsterken Gözaltına Alındı

Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) hakkında 'hak ihlali' kararı verdiği Ömer Faruk Gergerlioğlu için Sincan Cezaevi önünde düzenlenen Adalet Nöbeti’ne polis müdahale etti. Aralarında Gergerlioğlu'nun oğlu Salih Gergerlioğlu ve gazetecilerin de olduğu 4 kişi gözaltına alındı.

AYM'nin günler önce verdiği karara rağmen Gergerlioğlu'nun serbest bırakılmaması eleştiriliyordu.

s-6ca43ab809dd38e0146a2d3fea4d03a5e296bd
Anayasa Mahkemesi (AYM) tarafından 'hak ihlali' kararı verilen Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun halen tahliye edilmemesi üzerine HDP, Sincan Cezaevi önünde Adalet Nöbeti başlattı.Eyleme müdahale eden polis, aralarında Gergerlioğlu'nun oğlu Salih Gergerlioğlu ve gazetecilerin de olduğu 4 kişiyi gözaltına alındı.

O anların görüntüleri

O anların görüntüleri O anların görüntüleri 60e2ec33d00a1320373ba3a8.jpg
Video: Twitter / @MeltemAkyl HDP tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada, "AYM kararına rağmen bırakılmayan vekilimiz Ö.Faruk Gergerlioğlu için Sincan Cezaevi önünde yapacağımız açıklamamıza saldırı gerçekleşti. Aralarında Salih Gergerlioğlu ve gazetecilerin de olduğu 4 kişi gözaltına alındı. Saldırılar mücadelemizi engelleyemez" ifadeleri kullanıldı.

AYM'nin kararı için

AYM'den Ömer Faruk Gergerlioğlu İçin 'Hak İhlali' Kararı
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER