Samsun'da 1919 metrelik Türk bayrağı açıldı

Samsun'da, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında, "Fener Alayı ve Gençlik Haftası Yürüyüşü" düzenlendi.

Samsun'da 1919 metrelik Türk bayrağı açıldı

Samsun'da, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında, "Fener Alayı ve Gençlik Haftası Yürüyüşü" düzenlendi. Açılan bin 919 metre uzunluğundaki Türk bayrağı izciler tarafından taşındı.

Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce organize edilen etkinlik kapsamında, DSİ 7. Bölge Müdürlüğü önünde toplanan grup, İstiklal Caddesi`nden Cumhuriyet Meydanı`na kadar ellerindeki fener ve Türk bayraklarıyla yürüdü.

İzciler tarafından 1919 metre uzunluğundaki Türk bayrağı açılarak taşındı.

Bando eşliğinde marşların söylendiği, önceden belirlenen yerlerde gösterilerin sergilendiği yürüyüş, Cumhuriyet Meydanı`nda son buldu.

Etkinliğin ardından Cumhuriyet Meydanı`nda sağanağa rağmen kısa bir konser verildi.

Yürüyüşe, Muş ve Dağlı`nın yanı sıra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, milletvekilleri, Samsun Garnizon Komutanı Topçu Albay İbrahim Camcı, İl Emniyet Müdürü Nihat Özen, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ömer Ersever, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanı Kıdemli Albay Ahmet Bahadır, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın ile vatandaşlar katıldı. (TRTHABER)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER