'Sansür' eleştirilerinin ardından Musk'tan 'Türkiye' açıklaması

Twitter'ın Türkiye'deki bazı içerikleri erişime engellemesi Twitter Üst Yöneticisi (CEO) Elon Musk ile bazı gazeteciler arasında tartışmaya yol açtı Sosyal medya platformu Twitter, erişim engellenmesine yönelik mahkeme kararları uyarınca Türkiye'deki bazı içeriklerin erişimine e.

'Sansür' eleştirilerinin ardından Musk'tan 'Türkiye' açıklaması

Twitter'ın Türkiye'deki bazı içerikleri erişime engellemesi Twitter Üst Yöneticisi (CEO) Elon Musk ile bazı gazeteciler arasında tartışmaya yol açtı

Sosyal medya platformu Twitter, erişim engellenmesine yönelik mahkeme kararları uyarınca Türkiye'deki bazı içeriklerin erişimine engellendiği duyurmuştu. Erişime engellenen içeriklerin neler olduğuna dair ise bilgi verilmemişti.

Twitter Global Government Affairs (Twitter'ın Küresel Hükümet İşleri) hesabından yapılan açıklamada sosyal medya uygulamasının, Türkiye'de bazı içeriklere mahkeme kararı uyarınca ve platformun Türkiye'de faaliyetlerine devam edebilmesi amacıyla erişiminin engellendiğini vurguladı.

Twitter'ın bu kararını eleştiren Bloomberg çalışanı Matthew Yglesias, Elon Musk'ı etiketleyerek bir paylaşımda bulundu.

Musk söz konusu paylaşıma yanıt vererek, "Senin beynin yerinde mi Yglesias? Twitter'ın tümüyle kapatılması ya da bazı tweetlere erişimin sınırlandırılması seçeneklerinden hangisini istiyorsunuz?" ifadelerini kullandı. Başka bir gazeteci de 'şeffaflık' vurgusu yaptı. 

Elon Musk "Türk hükümetinin bize gönderdiği talebi yayınlayabiliriz" açıklamasını yaptı. 

14 Mayıs seçimleri öncesi Twitter'dan 'erişim engelleme' açıklaması

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER