Savcı Sayan, Fatih'e Özendi: 'Nuh'un Gemisi Şırnak'taysa Karadan Yürütüp Getireceğim'

AKP'li Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, Nuh'un gemisinin Şırnak'ta olduğunu savunanların yalan söylediğini ileri sürerek, "Eğer Nuh'un gemisi Şırnak'ta olsa bile karadan yürütüp Ağrı'ya getireceğim.

Savcı Sayan, Fatih'e Özendi: 'Nuh'un Gemisi Şırnak'taysa Karadan Yürütüp Getireceğim'

AKP'li Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, Nuh'un gemisinin Şırnak'ta olduğunu savunanların yalan söylediğini ileri sürerek, "Eğer Nuh'un gemisi Şırnak'ta olsa bile karadan yürütüp Ağrı'ya getireceğim. Bu da böyle bilinsin" dedi.

s-fb8ceb26387f742f6ffedc20c5dd29fc09a195
Sabah gazetesi yazarı Melih Altınok, "Dünkü yazımda, Şırnaklılarla konuştuktan sonra Nuh'un Gemisi'nin bu kentte olduğuna kanaat getirdiğimi söylemiştim. Ardından aynı iddiayı, yönettiği Ağrı kenti için dile getiren Belediye Başkanı Savcı Sayan'a seslenip 'Bu tartışma benim için bitti' demiştim' ifadesini kullandı.

"Ağrı Dağı dururken Cudi'ye niye otursun?"

s-8c84e4a2cb8c09d30f106116d7fc0e78ad816a
Altınok'un aktardığına göre Savcı Sayan daha sonra kendisini aradı ve Nuh'un gemisinin Şırnak'ta olduğunu söyleyenlerin yalan söylediğini belirtti. Sayan, şöyle dedi:
 "Kuran-ı Kerim'de Cudi diyor. Şırnak demiyor ki. Ağrı'nın da Cudi bölgesi var. Kaldı ki Nuh'un Gemisi 5137 metrelik Ağrı Dağı dururken 2 bin metrelik Cudi'ye niye otursun? O zaman Büyük Tufan'da, rakımı 2000 olan Erzurum'u su basmamış olmalı. Bıraksınlar bu işi. Ha şunu da söyleyeyim, eğer Nuh'un Gemisi Şırnak'ta olsa bile karadan yürütüp Ağrı'ya getireceğim. Bu da böyle bilinsin."
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER