Sberbank yıl sonu GSYH tahminini açıkladı

Rusya’nın en büyük kamu bankası Sberbank’ın Finans Departmanı Başkanı ve Başkan Yardımcısı Taras Skvortsov, bankanın Rusya’nın 2023 yılı gayri safi yurtiçi hasılasında (GSYH) büyüme tahminini sıfırdan yüzde 1’e yükselttiğini bildirdi. Gazetecilere konuşan Skvortsov.

Sberbank yıl sonu GSYH tahminini açıkladı

Rusya’nın en büyük kamu bankası Sberbank’ın Finans Departmanı Başkanı ve Başkan Yardımcısı Taras Skvortsov, bankanın Rusya’nın 2023 yılı gayri safi yurtiçi hasılasında (GSYH) büyüme tahminini sıfırdan yüzde 1’e yükselttiğini bildirdi.

Gazetecilere konuşan Skvortsov, Sberbank’ın faaliyetlerinin ölçeği göz önüne alındığında, mali sonuçlarının Rusya’daki ekonomik durumdan önemli ölçüde etkilendiğini vurgularken, “Tüketici talepleri ve harcamalarla ilişkin en son istatistiklere dayanarak, Rusya ekonomisinin tüm yıl için büyümesine ilişkin tahminimizi yaklaşık yüzde 1’e yükseltiyoruz” dedi.

Skvortsov ayrıca bankanın kredi hacimleriyle ilgili tahminlerini de yükselttiğine değinirken, özellikle kurumsal kredi portföyünün 2023 büyüme tahminini daha önceki yüzde 10-12’den yüzde 13-15’e yükselttiğini kaydetti.

2023 yılında bireysel kredilerde ise büyüme tahminlerinin daha önceki yüzde 11-13 bandından yüzde 14-16 seviyesine yükseltildiğini aktaran Skvortsov, bankanın kurumsal krediler ve mevduat hacimlerinin bu yıl büyüyeceğinden emin olduğunun altını çizdi.

Sberbank’ın tahminine göre, Rusya’da enflasyon oranları yıl sonuna kadar yüzde 5-6 olacak.

Sberbank 2022'nin yaralarını sarıyor

 

Sberbank 350 milyar ruble kâr açıkladı

 

Sberbank'ın Rusya için enflasyon tahmini yüzde 8'nın altında

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER