Şehirlerden Çıkışlara 'Korsan Taksi' Kontrolü: Araçlarda Birinci Derece Akraba Dışında Kimse Olamayacak

İçişleri Bakanlığı'nın şehirler arası yolculukları kısıtlamasının ardından salgına karşı alınan önlemleri dinlemeyen vatandaşlar korsan taksilerle şehirler arası yolculuk yapmaya başladı.

Şehirlerden Çıkışlara 'Korsan Taksi' Kontrolü: Araçlarda Birinci Derece Akraba Dışında Kimse Olamayacak

İçişleri Bakanlığı'nın şehirler arası yolculukları kısıtlamasının ardından salgına karşı alınan önlemleri dinlemeyen vatandaşlar korsan taksilerle şehirler arası yolculuk yapmaya başladı. Özellikle İstanbul’da özel araçları olmayan çok sayıda kişinin ‘korsan taksilerle şehir dışına çıkmaya çalıştığı saptandı. Salgına karşı alınan önlemler kapsamında birinci derece akraba olmayan kişilerle yolculuklara korsan taksi muamelesi yapılacak.

s-9b999805a44b9f3c80b320dd67c23ee0d5faab
Hürriyet gazetesinden Nuray Babacan'ın haberine göre, Hükümet, başta İstanbul olmak üzere üç büyük şehirden Anadolu’ya geçişleri kontrol altına almak için ek önlemler uyguluyor. Özellikle İstanbul’dan yoğun şekilde şehirden ayrılma talepleri üzerine seyahate izin zorunluluğu getirilirken, korsan taksilerle çıkış yapanlara karşı da önlemler alınıyor.

Araçta sadece birinci dereceden akrabalar bulunabilecek

s-ecc8e6f72e5b8cad7f21d7f7ad28b5ceb811bc
İçişleri Bakanlığı, eş, dost, akraba bile olsa kendisine ait araçta ve birinci derece yakınları olmayanların şehir dışına çıkışına izin vermeme kararı aldı. Özellikle İstanbul’da özel araçları olmayanların, korsan taksilerle anlaşarak memleketlerine gitmeye çalıştıkları, bunun dışında eş, dost, akrabalarının araçlarını bu amaçla kullandıkları saptandı. Bu hareketliliği yavaşlatmak için kendi özel aracı olmayan ve araçta birinci derece yakınları bulunmayanların şehir dışına çıkışına izin verilmemesi kararlaştırıldı.

Denetimler 81 ilde de yapılacak

s-940b28ac4ccf9e952e430cfec4d90e93f53f0a
Kendisine ait aracı ve birinci derece yakını olmayanlarla seyahat denetimi, sadece büyük şehirlerin çıkışlarında değil, 81 ilin girişlerinde de denetlenecek. Seyahat iznini amaç dışı kullananlara ceza verilecek. Hükümet kaynakları da “Araçtakiler ‘Akrabam veya arkadaşım’ dese bile bunlara korsan taksi muamelesi yapıp ceza kesilecek. Sadece birinci derece yakınların araçlarının geçişine izin verilecek. Özellikle İstanbul’da sorun yaşanıyor. Büyük oranda çıkışlar engellenecek” açıklamasında bulundu.

"Büyükşehirlerden gelenlerin takibini sıkılaştırın"

s-07e8cdb188ada6c68d90391aa9a462266808a7
Habere göre hükümete yakın kaynaklar, Türkiye genelinde görülen virüs vakalarının büyük bölümünün İstanbul’dan gelenler olduğunu ifade etti. Ayrıca Muhtarlar, kaymakamlar ve valiler tarafından büyük şehirlerden küçük yerleşim yerlerine gelenlerin takibinin daha sıkı yapılması ve izolasyon uygulanması kararlaştırıldı.Yapılan çalışmalarda özellikle İstanbul’da tüm şehir dışı çıkışların durdurulması düşünüldü. Özel araçlarla ilgili uygulamada zorlanılacağı, özellikle kendi araçlarıyla yakın illere çalışmaya gidenler açısından sorun yaşanacağı ifade edildi. İstanbul başta olmak üzere büyük şehirlerde, özel araçların trafiğe çıkmasının yasaklanması şimdilik kaydıyla ertelendi.

Hükümette yapılan değerlendirmelerde, salgının 15 Nisan’a kadar yükselişte olacağı, bu nedenle alınan önlemlerin artarak devam edeceği de vurgulandı.

s-ac06ab74e6e6a41fa436802b3f1f5f4dd88fe0

Koronavirüs tedbirleri kapsamında şehirler arası yolculuklar izne tabi tutulmuştu

Şehirlerarası Yolculukta İzin Dönemi Başladı: Vatandaşlardan 'Seyahat Belgesi' İstenecek
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER