Selçuk'tan Liseliler İçin Yüz Yüze Sınav Açıklaması: 'İllerin Durumuna Göre Karar Verilecek'

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, ortaöğretim öğrencilerinin sınav takvimine ilişkin açıklamada bulundu.

Selçuk'tan Liseliler İçin Yüz Yüze Sınav Açıklaması: 'İllerin Durumuna Göre Karar Verilecek'

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, ortaöğretim öğrencilerinin sınav takvimine ilişkin açıklamada bulundu. Selçuk yüz yüze sınavlar için "8 Mart'tan başlamak üzere illerin durumuna göre karar verilecek" ifadesini kullandı. 

s-d92f628844fea97acc2a4fac84b9435fe4d691
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, liselerde yüz yüze sınavlara ilişkin son dakika açıklaması yaptı. Bakan Selçuk, sınavların 8 Mart'tan başlamak üzere illerin durumuna göre karar verileceğini açıkladı.Eğer iller ve kategoriler belli olduğunda o zaman Milli Eğitim Bakanlığı takipte ama valilerimiz de kendi illeri ile ilgili tedbirleri alacaktır. Tüm iller için 2 mart geçerli ancak sağlık Bakanlığı’nın son 7 gün için ortaya çıkaracağı vaka sayıları hangi ile kaç vaka var bunların belirlenmesi ile diyelim ki çok yüksek riskli iller söz konusu valiliklerce o ilde 2 Mart’ta da açmayabilirler. Çünkü yerinde karar bunu gerektiriyor. Biz valilik olarak böyle bir tedbiri ön gördük diye bir karar alabilirler.

7 günlük tablolara göre diğer illerin durumu şekillenecek.

s-0f89f442caa26627afd6b91aa828ef8621b552
Cumhurbaşkanımız tarafından açıklanmıştı, bu süreç içerisinde de valilerimiz kendi illeri ile ilgili 7 gün içerisinde ortaya çıkan tablolar ilan edildikçe açıklamalarını yapacaklar. Okul sınavları ile ilgili bu süreçte illeri bilgilendirmek için ortay koyduğumuz bazı açıklamalar ve genelgeler var. Kimi zamanda bu genelgelerin maddelerinin arasına bir yazı sıkıştırıp Milli Eğitim Bakanlığı söyle bir karar aldı diye yayılmasına çalışan kesimler var. Bunu bir şekilde yapıyorlar. Bu kez okul başarı puanının kaldırıldığına ilişkin bir madde eklenmiş başkaları tarafından, dolayısıyla asılsız bir haber. Okul başarı puanı ÖSYM ile ilgili bir konu. Milli Eğitim Bakanlığı ben bunu kaldırdım Yüksek Öğretime giriş böyle olacak demiyor. Ama onu oraya yerleştirip dağıtmaya çalışmışlar. Bir Milletvekili Daha CHP'den İstifa Etti! - Çiğ Köfte 'Acılı' Diye Çalışana Saldırıp Yumrukladı! - Bursa'nın Ünlü İskender Kebapçısında '7 Milyon Liralık Vurgun' İddiası
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER