Selvi, Erdoğan'ın Asiltürk Ziyaretini Anlattı: 'Hiçbir Şey Olmasa Bile Kesinlikle Bir Şey Oldu'

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi,  Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk’ü ziyaretinin perde arkasını kaleme aldı.

Selvi, Erdoğan'ın Asiltürk Ziyaretini Anlattı: 'Hiçbir Şey Olmasa Bile Kesinlikle Bir Şey Oldu'

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi,  Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk’ü ziyaretinin perde arkasını kaleme aldı. Erdoğan'ın bu ziyaretle Milli Görüş tabanının teveccühünü kazandığını öne süren Selvi, "Bunun bir siyasi sonucu olur mu, orasını ben de merak ediyorum ama hani ünlü bir söz vardı ya: 'Hiçbir şey olmasa bile kesinlikle bir şeyler oldu" ifadelerini kullandı. 

s-247c96f779bfd03e1635676483d9c473b0a9bf
Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk’ü evinde ziyaret etti. Ankara'da Neler Oluyor? Erdoğan'dan Saadet Partili Oğuzhan Asiltürk'ün Evine Ziyaret - Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi bugünkü köşesinde bu ziyarete değindi.Ziyaretin Milli Görüş ve AKP tabanında bir heyecan dalgasına yol açtığını belirten Selvi, "Bunu görüşme sonrasında Asiltürk’ün Erdoğan’ı aracına kadar uğurlaması ve o sırada Poyraz Apartmanı’nda yaşayanların camlara çıkarak gösterdikleri ilgiden de anlamak mümkün. Bunun nostaljik bir ziyaret mi, yoksa Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik bir hamle mi olduğu yönünde bir tartışma yaşandı" dedi.

"Asiltürk ve Karamollaoğlu arasında görüş farkı var"

s-9528bdc120b5aa3c6c6ed15d89c932b30c915e
Oğuzhan Asiltürk ile Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu arasında muhalefet tarzından dolayı görüş farklılığı olduğunu iddia eden Selvi, şunları kaydetti:
"Oğuzhan Asiltürk, Milli Görüş hareketinde Erbakan’dan sonraki en önemli isim. Merhum Erbakan’a karşı itiraz edebilen, onun da üzerinde etkili olan biri olarak bilinir. Yani Milli Görüş’ün ağır toplarından denildi mi, Erbakan hocadan sonra tartışmasız ikinci sıraya Oğuzhan Asiltürk ismi yazılır. Zaten Erbakan hocanın vefatından sonra Milli Görüş’ün manevi liderliğini üstlendi. Dikkat edin, doğal lider demiyorum, manevi önder. Oğuzhan Asiltürk’le Temel Karamollaoğlu arasında muhalefet tarzından dolayı görüş farklılığı yaşanıyormuş. Asiltürk, Temel Karamollaoğlu’nun üslubunu fazla sert buluyormuş. Bir de CHP’ye fazla angaje görebilir"

"Seçim ittifakı konuşulmamış"

s-e5fb608d4228a442e76a248eeccc640f3a11ce
Erdoğan, AKP'nin kuruluşundan bu yana Oğuzhan Asiltürk’ü ilk kez ziyaret ettiğini vurgulayan Selvi, "Meclis Başkanı Mustafa Şentop, 7 Haziran 2015 ve 24 Haziran 2018 seçimleri öncesinde Saadet Partisi’yle seçim işbirliği için çaba göstermişti. Ama Karamollaoğlu ittifaka sıcak bakmadı. Yerel seçimler sırasında da Binali Yıldırım, Oğuzhan Asiltürk’ü ziyaret etmiş. Ama Erdoğan’ın ziyareti çok önemli. Oğuzhan Bey’in yaşlılıktan kaynaklanan ufak tefek problemler dışında bir sorunu yok" dedi.Erdoğan’ın ziyaretinin bir gün önceden netleştiği bilgisini aktaran Selvi, şöyle devam etti:
"Görüşme hakkında Temel Karamollaoğlu’na da bilgi verilmiş. Bir saat süren ziyaret, samimi bir sohbet ortamında gerçekleşmiş. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Asiltürk’e Kuran-ı Kerim hediye etmiş. Asiltürk bundan memnun kalmış. Milli Selamet Partisi’nden başlayıp Refah Partisi’nde devam eden bir geçmişe sahip oldukları için daha çok geçmişin hatıraları yâd edilmiş. Ama tamamen nostaljik bir görüşme olmamış. Tam aksine, ülke sorunları ve dünyadaki gelişmelerde değerlendirilmiş. Peki AK Parti ile Saadet Partisi’nin seçimlerde ittifak yapması konuşulmuş mu? O düzeyde bir görüşme olmamış. Ama zaten bu görüşme dahi başlı başına bir mesaj değil mi? Erdoğan, Asiltürk’ü ziyaret ederek zaten Milli Görüş tabanının teveccühünü kazandı. Bunun bir siyasi sonucu olur mu, orasını ben de merak ediyorum ama hani ünlü bir söz vardı ya: “Hiçbir şey olmasa bile kesinlikle bir şeyler oldu.”
Türkmen Bakıcının Şüpheli Ölümü: Kendisi 'Atladı' Denmişti, Sol Bileğinde Diş İzleri Bulundu - FAST Sistemi Kullanıma Açıldı: Bankalarda 7/24 Para Transferi Yapılabilecek - Çinli Bilim İnsanları, Erimesini Önlemek İçin Buzulları Örtülerle Kaplıyor
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER