Selvi: 'Kılıçdaroğlu, İmamoğlu ve Yavaş'ın Bir Dönem Daha Belediye Başkanlığı Yapmasını Doğru Buluyor'

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Millet İttifakı ortaklarının 2023 seçimlerinde ortak cumhurbaşkanı adayı çıkarmak için yoğun bir çaba içinde olduklarını söyledi.

Selvi: 'Kılıçdaroğlu, İmamoğlu ve Yavaş'ın Bir Dönem Daha Belediye Başkanlığı Yapmasını Doğru Buluyor'

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Millet İttifakı ortaklarının 2023 seçimlerinde ortak cumhurbaşkanı adayı çıkarmak için yoğun bir çaba içinde olduklarını söyledi. Selvi ayrıca, "Kılıçdaroğlu’nun, Ekrem İmamoğlu ile Mansur Yavaş’ın bir dönem daha belediye başkanlığı yapmasını doğru bulduğu ifade ediliyor" ifadesini kullandı.

s-c6b611766fb1f6fc2439ed0a81f5e288faf962
Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, '2023 seçimlerinde muhalefet ortak aday çabasında' başlığıyla yayımlanan yazısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in 2023 seçimlerinde ortak cumhurbaşkanı adayı çıkarmak için yoğun bir çaba içinde olduklarını söyledi.İki liderin zaman zaman bir araya geldiklerini, kimi zaman özel görüşmeler yaptıklarını ifade eden Selvi, Kılıçdaroğlu'nun bir ara adaylık sinyali verse de stratejisinin ortak aday çıkarılması yönünde olduğunu söyledi."Kılıçdaroğlu, 24 Haziran 2018 seçimlerinde de ortak adaylık modelini zorladı ancak Abdullah Gül formülü tutmadı. CHP isyan etti. Meral Akşener, Gül’ün önünü kesti çünkü kendisi aday oldu. Ancak bu kez strateji değişti. Bu kez ortak adaylık daha güçlü bir ihtimal" diyen Selvi, Akşener'in "Cumhurbaşkanı olacağım diye Türkiye’nin geleceğiyle oynamayacağım" şeklindeki açıklamasını hatırlattı. Selvi, şöyle devam etti:"Kılıçdaroğlu ile Akşener’in A planı, 2023’te millet ittifakı olarak ortak aday çıkarmak. İki liderin yerel seçimlerde olduğu gibi muhafazakâr ve Kürt seçmenden oy alabilecek isimlerin üzerinde durduğu ifade ediliyor.  B planında ise ilk turda her partinin kendi adayını çıkarıp, seçimler ikinci tura kalırsa Erdoğan’ın karşısındaki adayda birleşmesi var."

Akşener'in Cumhurbaşkanlığı değerlendirmesi.

s-d66a617ced6dcad5cfd1fc8d051379ef371512
"Akşener 2023’e doğru 2018 seçimlerine göre farklı sinyaller veriyor. Kısa bir süre önce, '24 Haziran’da Meral Akşener cumhurbaşkanı adayı olmuş olduğu için şimdi herkes dönüyor ‘sen aday mısın’ diye soruyor. Yarın ben cumhurbaşkanı olabileyim diye bırakın kelimeyi, harf çıkarmadım ağzımdan. Benim kendimle ilgili vazgeçmeyeceğim hiçbir şey yok, bana dair. Türkiye’nin bugün içinde bulunduğu şartların en büyük sorumluluğu tek adam meselesidir. Cumhurbaşkanlığı diye getirilip Partili Cumhurbaşkanlığı’na çevrilen ucube sistemdir. Önceliğimiz bu sistemi değiştirmek olmalıdır. Bu sistemin değişmesinin önüne geçecek hiçbir tavrım olmayacak, bu kadar net söylüyorum' dedi."

İmamoğlu ve Yavaş.

s-7c154931b1106197e56e8166bb38a8f2985b9e
"Millet ittifakının ortak cumhurbaşkanı adayını belirlemede altın hisse Akşener’de. Meral Akşener kendisi ortak aday olmasa da istemediği bir ismin aday gösterilmesine izin vermeyecek. Abdullah Gül sürecine göre Akşener’in eli bugün daha güçlü. Akşener kendisi aday olmasa da kimin olacağını belirleyecek isim olmak istiyor. Akşener’in öncelikli tercihinin Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş olduğu söyleniyor." Taksicilerin Müşteri Kavgası Sokağı Savaş Meydanına Çevirdi - Amaç Sürü Büyüklüğünün Küçültülmesi: ABD 400 Bizonu Öldürecek Gönüllü Arıyor - Ulusal Kanal'ın Sunucusu Teoman Alili Hayatını Kaybetti
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER