Senarist Levent Kazak YKS'de Filmiyle İlgili Meydana Çıkan Soruya Yanıt Verdi: 'Soruyu Anlamadım, Var mı Çözen?'

Hafta sonu gerçekleşen YKS’de meydana çıkan sorular, konuşulmaya devam ediyor.

Senarist Levent Kazak YKS'de Filmiyle İlgili Meydana Çıkan Soruya Yanıt Verdi: 'Soruyu Anlamadım, Var mı Çözen?'

Hafta sonu gerçekleşen YKS’de meydana çıkan sorular, konuşulmaya devam ediyor. 'Hacivat Karagöz Niçin Öldürüldü?' filmiyle ilgili bir metinle çıkan soruyu, filmin senaristi bile çözemedi.

s-2d73eca2727bbb63bdc7f2bf6e243b4e44999f
27-28 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) oturumlarının esas soru kitapçıkları ve cevap anahtarları açıklandı. Soruların açıklanmasının arkasında sınavda yer alan bir takım sorular çok konuşuldu.Bu sorulardan birinde, Türkçe testinde yer alan Hacivat Karagöz Niçin Öldürüldü? filmiyle ilgili bir metne yer verilerek, filmle ilgili söylenebilecek şey soruldu.

"Filmimiz namına kibir duyduk"

Çıkan soruyla ilgili sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan filmin senaristi Levent Kazak, “Size bir iyi, bir de kötü haberim var: iyi olan, iki gün önceki üniversite giriş sınavında bizim üzerimizden Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü’yü sormuşlar, filmimiz adına gurur duyduk. kötü olan ise soruyu anlamadım, var mı çözen?” ifadelerini kullandı.

Ezel Akay: 'Zaten sorulardan en az birinin türkçesi de bozuk'

Filmin yönetmeni Ezel Akay da soruyla ilgili bir paylaşım yaptı. Akay, "Her Tarafta ediyorum: metne kadar de, bana kadar de tek doğru E şıkkı! Zaten sorulardan minimum birinin türkçesi de bozuk!" dedi.

Sınav sonrası Türkçe sorularıyla ilgili çoğu yorum yapılmıştı

YKS Türkçe Sorularını Görünce Minik Çaplı Yürek Krizi Geçirip Çareyi Mizahta Arayanlar -

Sınavda Mabel Matiz'le ilgili soru da gündem olmuştu

YKS'de Mabel Matiz Sorusu: 'En Az Sizin Dek Şaşırdım'
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER