'Şeyhin Yeryüzündeki Temsilcisiyim' Diyerek İş Adamlarını Dolandırdı: 'CIA Şeyhi Öldürmek İstiyor'

Elazığ'da, kendisini, Mısır'da yaşadığını iddia ettiği gerçek dışı şeyh ‘Muhammed Mustafa'nın 'yeryüzündeki' temsilcisi olarak tanıtan Oğuzhan Karahanlı, kardeşiyle birlikte meslek insanı Zülküf Altıntaş'tan 13 milyon, 6 iş insanından da 4 milyon olmak üzere toplam 17.

'Şeyhin Yeryüzündeki Temsilcisiyim' Diyerek İş Adamlarını Dolandırdı: 'CIA Şeyhi Öldürmek İstiyor'

Elazığ'da, kendisini, Mısır'da yaşadığını iddia ettiği gerçek dışı şeyh ‘Muhammed Mustafa'nın 'yeryüzündeki' temsilcisi olarak tanıtan Oğuzhan Karahanlı, kardeşiyle birlikte meslek insanı Zülküf Altıntaş'tan 13 milyon, 6 iş insanından da 4 milyon olmak üzere toplam 17 milyon liralık vurgun yaptı. İki kardeş ile kendilerine yardımcı baba ve abla hakkında, 30 yıldan 60 yıla dek hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

s-53a3b57cec4a9f39329dc476a0b7bcbf8248c9
Elazığlı iş insanı Zülküf Altıntaş, önceki sene, Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunarak, Oğuzhan Karahanlı göre dini inançları ile duygularının suistimal edilerek dolandırıldığını bildirdi. Suç duyurusu üstüne Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, başlatılan soruşturma dahilinde, geçtiğimiz günlerde, polis ekipleri, Karahanlı'nın yakalanmasına karşın alıştırma başlattı.

Tutuklandı

s-f65d8f32d0c13d32313bcb46fc661175320620
Elazığ ve Eskişehir'de düzenlenen aynı zamanlı operasyonda, Oğuzhan Karahanlı (41) ile babası Ahmet Günel (66) ve ablası Filiz Günel (48) yakalanarak, gözaltına alındı. Kardeşi Tarık Karahanlı halen aranırken sorguları tamamlanan şüpheliler, adliyeye sevk edildi. Oğuzhan Karahanlı tutuklandı, baba Ahmet Günel ve abla Filiz Günel ise adli teftiş kararıyla özgürlük bırakıldı.

"Şeyh Mısır'da 700 yetime bakıyor" yalanıyla kandırdı

s-878ebef1be5f220e3470d2f54c4168404caf95
Soruşturma sonunda hazırlanan iddianamede, Karahanlı'nın dolandırıcılık olayını nasıl gerçekleştirdiği adamakıllı anlatıldı. İddiaya kadar; Karahanlı irtibata geçtiği kişilere, hayali olarak yarattığı ve dünyada yaşayan 7 büyük İslam aliminden biri olduğunu söylediği Siirt Tillolu şeyh Muhammed Mustafa isimli şeyhin müritleri olduklarını, şeyhin, CIA kadar öldürülmek istendiği için kesintisiz gizlendiğini, kendisiyle asla tanışılmayacağını, şeyhin yeryüzündeki manevi temsilcisinin ise kendisi olduğunu anlattı. Bu yalanlarla yardım talep etti. Yapılacak yardımla da şeyhin, Mısır'da 700 yetime baktığı, yetimlerin yiyecek, giysi ve bakımlarını karşıladığını söyledi. Böylelikle milyonlarca lira para topladı.Oğuzhan Karahanlı ile öteki şüphelilerin banka hesaplarındaki yüksek artışın Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) raporuyla saptama edildiği kaydedilen iddianamede, Oğuzhan Karahanlı'nın 15 yaşındaki bir kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu da ifade edildi.İddianamede 2 kardeş ile babaları ve ablaları hakkında 30 yıldan 60 yıla dek hapis cezası istendi.

"Manevi duyguları sömürdü"

s-f2740c422b0c8b3c8d63e776a48167c666a2f8
Müvekkili Zülküf Altıntaş'ın dini duygularının kötüye kullanılarak dolandırıldığını söyleyen avukat Naz Bayram, "Kendisini hayali şeyhin Türkiye'deki manevi konsey temsilcisi olarak tanıtan kararsız, müvekkilin manevi duygularıyla profesyonelce oynamış ve 700 babasız için barınma, giysi ve gıda yardımı talep etmiş. Müvekkilim 2010-2015 tarihleri arasında bu yetimlerin bakımlarının yapıldığını düşünmüş ve yardımlarını esirgememiş. Ama şüphelilerin büyüyen bedensel durumları müvekkilin gözünden kaçmamış, olayı yakın merceğe almış. Araştırma sonucunda benzer gerekçeyle 6 kişiden de para toplandığı bilgisine ulaşmıştır. Olayın savcılığa iletilmesinin ardındaki savcılık MASAK raporuyla para transferleri çözümlenmiş ve şüpheliler teknik takibe alınmıştır" dedi.

TÜBİTAK'ta çalıştığını söyleyip belediye başkanını dolandırmaya kalkmış

s-75ef4399aa612e4f885ef0b2cf2a28043e10fa
Belirsiz Oğuzhan Karahanlı'nın kendisini dünyanın en akıllı 50 insanından biri olarak tanıttığını söyleyen avukat Bayram, "Güvenlik güçleri ile Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başarılı takip ve operasyonlarıyla şüpheli tutuklandı lakin bir güvenilmez firari durumda. Belirsiz Oğuzhan Karahanlı, Akçakiraz Beldesi Belediye Başkanı Sabahattin Kaya'nın yanına gitgide artarak TÜBİTAK'ta çalıştığını, dünyanın en zeki 50 insanından birisi olduğunu ve Dünya Sağlık Durumu Örgütü'nde yer aldığını belirtiyor. Bu şekilde belediye başkanını dolandırmak istiyor fakat belediye başkanı bu tuzağa düşmüyor" diye konuştu.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER