Sezen Aksu'dan İktidara İkizdere Tepkisi: 'Böyle Devam Ederseniz Meşruiyetinizi Kaybedersiniz'

Sezen Aksu, İkizdere'deki doğa katliamına tepki gösterdi.

Sezen Aksu'dan İktidara İkizdere Tepkisi: 'Böyle Devam Ederseniz Meşruiyetinizi Kaybedersiniz'

Sezen Aksu, İkizdere'deki doğa katliamına tepki gösterdi. İktidarı eleştiren Aksu, "Halkımıza böyle davranmakta ısrar ederseniz yetkinizi aşmış ve meşruiyet zeminini kaybetmişsiniz demektir" dedi. 

s-d5abd34c416beaa5f2f42d20e26e2f08f0b151
Rize'nin İkizdere İlçesi'nde yer alan İşkencedere Vadisi'nde yaşayan köylüler, bölgedeki taş ocağı projelerine karşı eylemlerini sürdürüyor.İkizdere’deki doğa katliamına bir tepki de Sezen Aksu'dan geldi. Aksu, şu ifadeleri kullandı:"Bu memleket bizim, analarımızın, babalarımızın, çocuklarımızın memleketi… Bizim iktidarlara verdiğimiz geçici yetki, yaşam alanlarımız ve hayatlarımız elimizden alınsın diye değil…Halkınıza böyle davranmakta ısrar ederseniz yetkinizi aşmış ve meşruiyet zeminini kaybetmişsiniz demektir." s-bc701190d175be285ad549e98e0ed85405eafc

Tarkan da direnişe destek vermişti

İkizdere'deki direnişe Tarkan'dan da destek gelmişti. Tarkan sosyal medya hesabından Rize'de çektirdiği iki kare fotoğrafla birlikte şu mesajı paylaşmıştı.
“Canım memleketim Rize, canım İkizdere, canım hemşehrilerim! Acılı feryadınızı duyuyorum. İçim yanıyor benim de. Doğanızı, yurdunuzu korumak istemekteki haklı isyanınızı derinden hissediyorum ve bu mücadelenizde tüm kalbimle yanınızdayım. Her gün memleketimizin doğasını, toprağını para ve güç uğruna feda edenler; çocuklarımıza, yarınlarımıza miras bırakacağımız güzel memleketimize bu katliamları reva görenler, bi durun artık! Yeter!"
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER